RealityMIX.cz

19. ročník veletrhu STŘECHY PRAHA

19. ročník veletrhu STŘECHY PRAHA

Největší přehlídku firem z oblasti staveb a renovací střech nabídne již 19. veletrh STŘECHY PRAHA, který se uskuteční 9. – 11. 2. 2017 v PVA EXPO PRAHA Letňany. Společně proběhnou veletrhy ŘEMESLO PRAHA, SOLAR PRAHA a nový projekt PURPO PRAHA.

ÚČAST LÍDRŮ TRHU OPĚT POTVRZENA
Největší výrobci a dodavatelé střešních materiálů, oken, nosných konstrukcí, izolací, fasádních systémů, solárních systémů, nářadí i strojů opětovně potvrdili svou účast na nejvýznamnějším oborovém veletrhu ve střední Evropě. Jejich nabídku doplní další vystavovatelé z oblasti úsporného bydlení a světa dřevostaveb v rámci souběžných veletrhů For Pasiv a Cesty dřeva.

DOPROVODNÝ PROGRAM a ZVÝRAZNĚNÉ TÉMA
Jedním z hlavních témat bude význam střechy při tvorbě energetického konceptu budovy. Tlak na snižování energetické náročnosti budov neustále roste a právě střecha a?fasáda je konstrukcí, na níž je z?celého domu kladeno nejvíce nároků. Celým veletrhem se proto bude toto stále aktuální téma prolínat formou přednášek, seminářů i praktických ukázek. Proběhne další ročník konference Izolace, mezinárodní konference „Plechové střešní krytiny“ a odborného fóra Dřevěné konstrukce střech. Velký prostor bude věnován střešní fotovoltaice a energetické soběstačnosti. Souběžně probíhající veletrh Cesty dřeva bude tentokrát zaměřen na sruby a roubenky, poprvé bude prostor věnován i nebytovým dřevostavbám.

ZHODNOCENÍ ROKU ŘEMESEL 2016
V rámci 5. ročníku veletrhu ŘEMESLO PRAHA proběhne vyhodnocení historicky největšího projektu na podporu řemeslného podnikání v ČR - ROK ŘEMESEL 2016, který vyhlásila Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR. Na veletrhu naleznou návštěvníci kromě široké nabídky nářadí a vybavení pro profesionály i kutily také společnou expozici řemeslných cechů, ukázky řemesel a užitečné přednášky na aktuální témata pro podnikatele a OSVČ (druhá vlna EET, změny v Živnostenském zákoně a další).

NOVÝ PROJEKT PURPO PRAHA
Absolutní novinkou je projekt PURPO PRAHA z oblasti profesionálního čištění, údržby nemovitostí, renovace střech, fasád a dalších povrchů jako součást facility managementu. Návštěvník získá odpovědi na základní otázky proč a jak často je třeba střechy, fasády i vnitřní povrchy čistit a udržovat, zda lze nalézt v průběhu projektování a stavby způsob, jak zjednodušit budoucí potřebnou údržbu. Budou představeny moderní technologie čištění a renovace povrchů a zazní praktické zkušenosti firem, které čištění a údržbu provádějí. Projekt je zaměřen jak na vlastníky a správce nemovitostí, tak pro odbornou stavební veřejnost a dodavatele materiálů, výrobků a technologií pro firmy zajišťující komplexní správu budov a majetků.

NOVÉ ZÁŠTITY, ODBORNÁ SPOLUPRÁCE
K uděleným záštitám letos nově přibyla i záštita od Ministerstva pro místní rozvoj ČR. Opakovaně poskytlo záštitu Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR, Česká komora autorizovaných inženýrů a techniků, ČVUT v Praze - Fakulta stavební, Centrum stavebního inženýrství, Svaz podnikatelů ve stavebnictví v ČR a Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR. Na přípravách veletrhu úzce spolupracuje řada dalších institutů a odborných partnerů.

Podrobnější informace včetně přihláškových materiálů jsou k dispozici na www.strechy-praha.cz.

Autor: Jana Hrabětová

Podobné články