RealityMIX.cz

Administrativní budova Five změnila majitele

Administrativní budova Five změnila majitele

26.6.2017: Projekt, uvedený do provozu letos na jaře, vyrostl na pražském Smíchově a od společnosti Skanska jej za padesát milionů euro odkoupil německý realitní fond spravovaný společností TRIUVA Kapitalverwaltungsgesellschaft mbH sídlící ve Frankfurtu.

Nový sedmipodlažní kancelářský objekt, nabízející celkem 14 400 m2 kancelářských ploch a 143 parkovacích míst, je již ze sta procent pronajat. Většinu, 80 procent, obsadila společnost MSD IT Global Innovation Hub, součást společnosti Merck & Co Inc., globálního lídra v oblasti zdravotní péče a jedné z největších farmaceutických společností na světě. Zbývající prostory jsou pronajaty společnostem Roche Diagnostics, EBM Group, U1 a Sodexo.

„Unikátní projekt Five se svým velkolepým výhledem na Pražský hrad a Vyšehrad je situován v oblíbené lokalitě pražského Smíchova, v blízkosti Anděla. Five je však svými uživateli oceňován nejen pro výhled, ale také proto, že jsme kladli značný důraz na zdravé pracovní prostředí a technologie usnadňující život v budově. Jedná se o náš druhý projekt v této lokalitě a jsme potěšeni, že jsme ho mohli prodat právě fondu spravovanému společností TRIUVA,“ říká Marie Passburg, ředitelka společnosti Skanska Property Czech Republic.

Během procesu prodeje byla společnosti TRIUVA Kapitalverwaltungsgesellschaft mbH zastupována společností CBRE a společnost JLL jednala jako výhradní zástupce společnosti Skanska. Právními poradci transakce byli společnost Schonherr pro kupujícího a společnost Dentons pro prodávajícího.

Autor: Jana Hrabětová

Podobné články