RealityMIX.cz

CENTRAL GROUP pokračuje v akvizicích

CENTRAL GROUP pokračuje v akvizicích

Dva pozemky určené pro bytovou výstavbu koupila developerská společnost CENTRAL GROUP v blízkosti stanice metra Střížkov v Praze.

První z dvojice pozemků se nachází na rohu Vysočanské a Lovosické ulice v Praze 9, přímo u stanice metra Střížkov. Na pozemku o výměře devět tisíc metrů čtverečních chce firma postavit zhruba 130 bytů. Pozemek bezprostředně sousedí s poliklinikou, v docházkové vzdálenosti je i veškerá občanská vybavenost, blízko se nachází obchodně-zábavní centrum Letňany s aquaparkem.

Druhý pozemek je od metra vzdálen vzdušnou čarou asi sedm set metrů. Rozprostírá se na rohu Bešťákovy a Roudnické ulice a přímo naváže na sídliště Ďáblice. CENTRAL GROUP na pozemcích o výměře 19 tisíc metrů čtverečních plánuje zhruba stovku bytů.
„Střížkov je zcela novou lokalitou v portfoliu CENTRAL GROUP. Vybudování stanice metra v roce 2008 tuto pražskou čtvrť výrazně pozvedlo, a tak jsme se po této atraktivní oblasti poohlíželi již delší dobu,“ uvedl Dušan Kunovský, šéf CENTRAL GROUP.

CENTRAL GROUP v letošním roce již nakoupil tři pozemky ve Vysočanech, dva ve Stodůlkách a po jednom v Horních Měcholupech, Libni a na Zličíně. Dvěma novými akvizicemi vstoupil do oblasti Střížkova. Letos tak počet uzavřených akvizic stoupl již na deset. Na nákup veškerých pozemků pro své projekty má firma z vlastních zdrojů v letošním roce vyčleněnu částku 1,5 miliardy korun.

Ilustrační obrázek: Prodej bytů v dokončeném projektu Rezidence Park Nikolajka byl zahájen 1. 10. 2015

Autor: Jana Hrabětová

Podobné články