RealityMIX.cz

Chytré bydlení se dostává do obliby zájemců o byty

Chytré bydlení se dostává do obliby zájemců o byty

Bydlení je dlouhodobá investice. Proto se vyplatí, když si každý dobře promyslí, jaký bytový projekt a jaký konkrétní byt je pro něj nejvhodnější. Stále více z nás se přitom nechává inspirovat konceptem Chytrého bydlení.

Zatímco v případě celé řady developerů stále ještě platí, že jediný prodejní nástroj představuje cena, společnost Trigema jde jinou cestou. Nabízí Chytré bydlení, které sází na kombinaci kvality a dostupných cen. Díky tomuto konceptu lze zájemcům o nové bydlení garantovat nejenom bezpečí, zdraví či energetickou náročnost budovy třídy B, ale i další výhody spojené s nízkoenergetickým a ekologickým bydlením.

Chytré bydlení zahrnuje široké spektrum výhod, které dělají domov spokojenější a bezpečnější. Celý koncept se opírá o několik základních parametrů. Jedná se o bezpečí a zdraví, moderní technologie, příznivou cenu, důraz na ekologii, energetickou šetrnost a služby na dosah. V souladu s udržitelným rozvojem Chytré bydlení používá přírodní materiály, kvalitní konstrukční zpracování a technologie. Konkrétním příkladem takových vylepšení je snadné ovládání vnitřní teploty bytu pomocí mobilních telefonů a dalších přístrojů. Součástí moderních technologických prvků Chytrého bydlení je rovněž nucené větrání v podobě rekuperace. Kromě šetrnějšího přístupu a zajištění čerstvého vzduchu se tak předchází nadměrné vlhkosti a výskytu plísní, roztočů a dalších patogenů. Vhodnému nakládání s energiemi pomáhají rovněž vhodné dispozice bytů a udržování efektivních poměrů obydlených ploch a společných prostor. Díky tomu nemají bytové domy Chytrého bydlení například příliš dlouhé společné chodby a další prostory, které využívají všichni společně. K energetické šetrnosti přispívají navíc izolační okenní trojskla. A to, co nás u každého projektu velmi zajímá, je dobrá dopravní dostupnost a co nejvyšší občanská vybavenost. Také tyto požadavky Chytré bydlení splňuje.

K již realizovaným projektům bytových domů, které v sobě nesou znaky Chytrého bydlení, patří například soubor domů 2Barevné Letňany. Ten nabídl zájemcům přes dvě stovky bytů a v soutěži Best of Realty - Nejlepší z Realit získal bronz v kategorii rezidenčních projektů.

Aktuálně jsou v duchu konceptu Chytrého bydlení nabízeny hned tři rezidenční projekty. SMART Byty leží v Praze 5 v blízkosti stanice metra Nové Butovice. První etapa tohoto úspěšného projektu byla vyprodána v čase dokončení její stavby. Druhá etapa bude k nastěhování již toto léto. BLV@Horní Měcholupy tvoří soubor více než 60 bytových jednotek v místě, kde je dobrá občanská vybavenost, blízkost lesoparku a dobré dopravní napojení do centra Prahy. K nastěhování bude tento bytový dům během příštího roku. CLB@Letňany tvoří výškový dům, kde bude po dokončení 75 bytů. Výhodou uvedeného místa je kvalitní vybavenost obchody a službami a blízkost stanice metra.

Zdroj: Trigema Development s.r.o.

Autor: Komerční prezentace

Podobné články