RealityMIX.cz

Byty Vivus Luka, Šafránka Praha 5 – Řeporyje

Byty Vivus Luka, Šafránka Praha 5 – Řeporyje

Co se vám vybaví při vyřčení slova „luka“? Rozkvetlá jarní louka, nebo melodie dětské písničky, v níž kukačka zakuká? Či trampy oblíbená obec Luka pod Medníkem, proslulá kopcem, na jehož svazích roste ohrožená rostlina zvaná kandík psí zub? Ryzím Pražanům možná zcela automaticky „naskočí“ jméno stanice metra trasy B - Luka.

Lidem orientujícím se v aktuální nabídce nového bydlení v Praze 5 se však může při vyslovení názvu Luka vybavit i nový rezidenční projekt developerské společnosti VIVUS - Byty Vivus Luka v pražských Řeporyjích. Ale i v místech, kam je tento projekt situován, se lze čas od času zaposlouchat do hlasu kukačky a při troše štěstí narazit na nějakou tu chráněnou rostlinu. A když ne chráněnou, pak určitě půvabnou. Důvod je nasnadě – Byty Vivus Luka budou stát v bezprostředním sousedství více než stohektarové přírodní rezervace Prokopské údolí, kde o luka, a tedy i rozmanitou faunu a flóru, rozhodně není nouze. Oblast navíc protíná naučná stezka seznamující s historií i současností této jedinečné geologické lokality ležící kousek od centra hlavního města. Kromě oku lahodících jezírek, lomů a skalních výběžků navíc údolí nabízí dostatek prostoru k relaxaci i aktivnímu odpočinku. K rodinným výletům pak vybízejí i nejrůznější atrakce – pískoviště, skluzavky, prolézačky.

A aby těch „luk“ nebylo málo – ke stanici metra Luka (anebo Lužiny) můžete z místa, kde bude rezidenční projekt stát, dojít za několik minut.

Bydlení s výhledem

Byty Vivus Luka, projekt, jehož výstavba byla na jižním svahu v lokalitě Šafránka zahájena letos na jaře, nabízí celkem 227 nových bytů v pěti bytových domech. Čtyři pětipodlažní domy v sobě "ukrývají" vždy 47 bytových jednotek, pátý, o podlaží nižší dům, nabízí 39 nových bytů. Ke každé bytové jednotce bude náležet sklep, balkon, případně jižně orientovaná terasa; bytové jednotky umístěné v nejnižším podlaží budou mít soukromé předzahrádky. Samozřejmostí je kryté parkovací stání téměř pro všechny byty.

Prodej bytů z projektu, v němž si lidé hledající nové bydlení v této části Prahy 5 mohou vybírat z bytů ve velikostní kategorii 1+kk až 4+kk a ploše od cca 37 do 84 metrů čtverečních, byl spuštěn koncem dubna. Dokončení výstavby je plánováno na jaro roku 2016, první obyvatelé by se sem tedy mohli začít stěhovat v druhé polovině téhož roku.

Nespornou výhodou nového bydlení „v Lukách“ od společnosti Vivus bude – kromě příjemného okolí a dobré dopravní dostupnosti – i bohatá občanská vybavenost. Na dosah jsou školy, školky i dětská hřiště, zdravotnická zařízení, supermarkety i hypermarkety, dále pak Avion shopping park, Metropole Zličín nebo Galerie Butovice.

Zdroj: www.vivus.cz

Podobné články