RealityMIX.cz

Fenomén Chytrého bydlení

Fenomén Chytrého bydlení

Chytré bydlení, co to vlastně je a znamená? Spousta z nás si pod tímto pojmem představí byt nebo rodinný dům, který v sobě skrývá spoustu užitečných funkcí, které usnadní provoz domácnosti.

A nejen s takovým řešením bytů přišla pražská developerská společnost Trigema, které pod značkou “Trigema Chytré bydlení“ přichází s projekty, které svým obyvatelům zjednoduší život.

„Mnoho lidí si pod pojmem chytrého bydlení představí vzdálené ovládání bytu, my jsme se toto pokusili posunout ještě kousek dál a stavět byty, které budou nejen inteligentní uvnitř, ale budou chytré globálně - nadosah a za férovou cenu“ popisuje myšlenku generální ředitel společnosti Marcel Soural.

Inteligentní bydlení

Představte si, že svůj domov můžete ovládat jednoduše prostřednictvím svého mobilního zařízení odkudkoli na světě. Že neutrácíte za zbytečné vytápění v době, kdy není nikdo doma, a přesto se vrátíte do příjemně teplého prostředí. Představte si bezpečný domov, který dokáže reagovat na vodu i oheň. To vše a mnohem více zvládají inteligentní systémy bydlení, které nově využívá i Trigema ve svém projektu SMART byty.

Bezpečí a zdraví

Je důležité se ve svém domově cítit bezpečně, proto by měl být vybaven systémy, které obyvatele upozorní na vzniklá nebezpečí. Dalším opomíjeným prvkem je pravidelná výměna vzduchu, dostatečný obsah kyslíku je základní prevencí proti bolesti hlavy a pocitům nevolnosti, to zajistí nucené větraní systému vzduchotechniky. Výměna vzduchu navíc zabraňuje nadměrné vlhkosti vzduchu a s tím spojeného výskytu plísní, roztočů a dalších patogenů. Domov bez škodlivin pomohu zajistit i zvolené stavební materiály.

Služby na dosah

V dnešní chaotické době je čas drahý, a proto je dobré mít veškerou občanskou vybavenost poblíž domova. Při výběru bytu je třeba myslet i na to, jak daleko budete mít zdravotnické zařízení, úřad, poštu i restaurace, kavárny a obchody. Zároveň by se nemělo zapomínat na zeleň a místa určená pro regeneraci a odpočinek. Umístění v blízké dostupnosti MHD již není potřeba upozorňovat, tento parametr se stal již standardem.

Správná cena

Rozumná cena za produkt by měla být samozřejmostí u všech prodejců. Pevně nastavená na každý byt, tak aby byla správná, ale dostupná. Na to spoustu prodejců zapomíná a ceny bytů záměrně nadsazuje, aby z nich následně mohli velkoryse poskytnout slevu.

Chytrý byt není tedy jen o inteligentních technologiích, ale taky o přístupu ke stavbě už v přípravě projektu. „To že jsme si pro naše projekty nastavili tyto parametry, kterých se držíme, potvrzuje i fakt, že jsme během 3 let vyprodali všechny tři etapy projektu 2Barevných Letňan, kde se jednalo o více než 200 bytů rozdělených do 9 bytových domů“ dodává Martin Malinský, obchodní ředitel koncernu Trigema.

Zdroj: Trigema Chytré bydlení

Podobné články