RealityMIX.cz

INSPIRACE ZA KLÁVESNICÍ

INSPIRACE ZA KLÁVESNICÍ

Umění zaujmout je klíčovým prvkem úspěchu každé společnosti. Unikátní obchodní řešení, propracovaný marketing a jedinečný produkt či služba.

S rostoucí saturací trhu se společnosti dále specializují s cílem oslovit maximální množství potenciálních zákazníků. Významným prvkem, pomáhajícím doplnit obraz společnosti, je také její sídlo. Při současné nízké míře nezaměstnanosti může netradičně řešený kancelářský objekt splňovat mimo jiné i roli určité konkurenční výhody. Kvalifikovaní uchazeči si z nabídek na trhu práce pečlivě vybírají a inspirativní pracovní prostředí přináší vítaný benefit, který může být rozhodující ve prospěch konkrétní společnosti. Dobrá adresa, zajímavá architektura a svým způsobem také určitý očekávaný „wow efekt“. To je formulka aplikovatelná pro atraktivní kancelářské projekty kdekoliv na světě. Chladná elegance skla a oceli či genius loci historických budov v kombinaci s moderními technologiemi podtrhují celkový obraz dané společnosti. Způsobů, jak zaujmout, se nabízí mnoho.

KANCELÁŘE 2.0
Éra rozsáhlých unifikovaných open-space prostor pomalu odeznívá a její místo začínají nahrazovat originálně navržené interiéry, symbolizující pokrokový přístup společnosti a její cit pro aktuální potřeby zaměstnanců. „Trend designových kanceláří reflektuje vysoké nároky na čas strávený v práci a z toho vyplývající touhu lidí trávit pracovní dobu v příjemném, klidném a inspirativním prostředí,“ shrnuje Ondřej Straširybka z realitně konzultantské společnosti 108 AGENCY, která také provozuje portál NajdiKanceláře.cz.

TECHNOLOGIČTÍ INOVÁTOŘI
Pro získání výjimečného pocitu z místa, kde trávíme většinu dne, se přitom nemusí jednat pouze o projekty citlivých rekonstrukcí historických nebo industriálních prostor. Příjemné pracovní prostředí reagující na specifické potřeby zaměstnanců lze s využitím zkušených partnerů vybudovat také v tradičně koncipovaných moderních business centrech. Průkopníky tohoto trendu jsou především technologické subjekty, jako například centrála IT společnosti Avast v Praze na Pankráci či nedaleké BB Centrum, kde představila společnost Microsoft svou vizi kanceláří budoucnosti. Zaujmout však může i developer díky zasazení moderní architektury do zajímavé lokality. Jedním z příkladů je projekt Dock v pražské Libni, jenž developerská společnost Crestyl zasadila do okolí slepých ramen řeky Vltavy. Do jaké míry se vlastní kanceláře odliší od tradičního pojetí, závisí pouze na přáních a kreativitě konkrétních klientů. Ať se jedná o požadavky na ergonomii jednotlivých pracovních míst, či možnosti aktivního oddechu od každodenního shonu například tréninkem na golfovém simulátoru, ping-pongovým zápasem nebo relaxací v houpací síti v zóně s výrazným zapojením zeleně přímo do interiérů.

NABÍDKA A ŘEŠENÍ NA MÍRU
Kancelářský trh v Praze zažívá nebývale nízkou míru neobsazenosti, která se blíží ke 12 procentům. Nové budovy se daří obratem obsazovat stabilními nájemci a jediným omezením je rychlost výstavby. Tento fakt zvyšuje také atraktivitu starších kanceláří. Kvalifikovaní konzultanti jsou schopni potenciálním zájemcům pomoci jak s novými, tak rovněž staršími projekty. S ohledem na skutečnost, že inovativně pojaté kanceláře nadále představují pouze zlomek z celkového objemu realizací, zůstává tato oblast i do budoucna výzvou pro jednotlivé nájemce i samotné majitele.

Zdroj: www.108agency.cz

Autor: Komerční prezentace

Podobné články