RealityMIX.cz

Jelení boudy, Špindlerův Mlýn

Jelení boudy, Špindlerův Mlýn

Rezidence Jelení boudy, která se nachází v nadmořské výšce 900 metrů, poskytuje zcela unikátní výhled na okolní hřebeny. Má romantický charakter horské boudy, ale zároveň umožňuje skvělou dostupnost do centra Špindlerova Mlýna, kde je kromě všech myslitelných sportovních a wellness aktivit i veškerá občanská vybavenost včetně mateřské a základní školy.

Hlavní přednosti Jeleních bud jsou pevná a trvanlivá nosná konstrukce ze železobetonu a keramických bloků. Dřevo tu slouží jako základní povrch na fasádách a kompoziční prvek v interiéru, který se dispozicemi blíží Vašemu domovu. Parkování je situováno do suterénu a individuální sklepy na kola a lyže i výtah jsou v přímé návaznosti na parkoviště pro maximální komfort a bezpečnost. Použitá nadstandardní tepelná izolace vám zajistí ekonomické a šetrné hospodaření s energiemi i v rámci podlahové topení, fungující na dálkové GSM ovládání. Jelení boudy mají vlastní zdroj kvalitní pitné vody a s ohledem na lokalitu také systém pasivních i aktivních protisněhových a protinámrazových opatření, které oceníte především v zimních obdobích, protože Krkonoše jsou nejvyšším pohořím nejen České republiky, ale i střední Evropy severně od Alp a sníh se tu drží až šest měsíců v roce.

Autor projektu, Ing. Arch. Jan Drahozal o rezidenci Jelení boudy říká: "Je to bytelná stavba, určená pro náročné horské podmínky. Musí něco vydržet a zároveň být co nejlevnější na provoz, takže je jasné, že nepůjde o nějakou okázalou exhibici. Uvnitř však obsahuje nadstandardní vybavení, které splňuje veškeré současné nároky na komfort."

A odkud že se vzal název jelení boudy? Během první republiky se okolím šířily zprávy o výskytu unikátního jelena - dvanácteráka. To vzbuzovalo zájem nejen mezi lovci, ale i mezi mnohými turisty, kteří se sem sjíždeli a využívali ubytování v Kolovrátkových boudách. Na podzim roku 1931 byl však jelen skutečně uloven a jeho majestátní paroží bylo zavěšeno na štítu jednoho ze stavení. A tak jméno Jelení boudy bylo na světě.

Zdroj: www.jeleni-boudy.cz

Podobné články