RealityMIX.cz

Kancelářská budova Five brzy přivítá majoritního nájemce MSD

Kancelářská budova Five brzy přivítá majoritního nájemce MSD

Výstavba nového administrativního projektu Five od společnosti Skanska Property Czech Republic vstupuje do závěrečné třetiny. O pronájem prostor v projektu již projevila zájem nadnárodní farmaceutická společnost MSD (Merck Sharp & Dohme), která chce dále rozvíjet činnost svého globálního IT centra.

Skanska tak rozšiřuje stávající spolupráci na projektu Riverview, ve kterém MSD provozuje od konce roku 2014 své IT centrum. Přínos tohoto spojení potvrzuje prvenství MSD v soutěži Investor roku v kategorii "IT a sdílené služby" a ocenění Riverview titulem „Nemovitost roku pro technologická centra a služby.“ Projekt Five se nachází v přilehlé ulici na pražském Smíchově, v místě bývalé tramvajové vozovny. Z celkové nájemní plochy 14 362 m2 MSD obsadí zhruba polovinu budovy.

"Jsme velmi spokojeni s talentovanými lidmi zabývajícími se IT technologiemi zde v Praze a jejich vášní pro naše poslání, kterým je zlepšování životů lidí na celém světě," řekl Richard Branton, MSD viceprezident a CTO. "Po úspěchu našeho pražského IT hubu chceme rozšířit náš tým o další softwarové inženýry, projektové manažery a pracovníky IT provozu."

Pražské IT centrum, do kterého MSD investovalo více než miliardu korun, se zabývá softwarovým inženýrstvím, IT provozem, digitálním marketingem, vytváří matematické modely a business analýzy a zkoumá využití mobilních technologií ve zdravotnictví. Vznikají zde podnikové aplikace pro řízení prodeje, výroby, výzkumu a vývoje léků, ekonomiky společnosti či manažerského a projektového řízení. Centrum zaměstnává více než 500 lidí.

„Rozšíření spolupráce se společností MSD si velmi vážíme. Mezi MSD a našimi budovami totiž dochází k vzácné symbióze. Sdílíme stejné hodnoty a víru v inovace. Ty pak velkou měrou prospívají jak životnímu prostředí, tak i lidem, jež jsou jeho součástí.“ říká Marie Passburg, prezidentka společnosti Skanska Property Czech Republic.

V rámci této transakce byla společnost MSD zastupována firmou Jones Lang LaSalle.

Stavba Five bude nájemcům k dispozici již od května 2017. Připojí se ke stávajícím kancelářským budovám na Smíchově, který je díky snadné dostupnosti a rozmanitým službám jedním z nejoblíbenějších míst pro podnikání v Praze. Na velkorysém prostoru šesti pater nabídne Five hned několik inovativních a současně ekologických technologií dle požadavků certifikace LEED Platinum.

Pro zpříjemnění a zefektivnění práce ve Five budou mít jeho obyvatelé k dispozici i celou řadu nadstandardních služeb. Jejich snadné využití zajistí na míru vytvořená mobilní aplikace. Půjde například o prádelnu, kde si zájemci uzamknou oděv do vyhrazené skříňky, zaplatí přes mobilní aplikaci a do 48 hodin si oblečení vyzvednou vyčištěné, případně i vyžehlené.

Také parkování ve Five bude mnohem snazší, než je obvyklé. Každé parkovací místo má senzor, který je napojený na internet. Nevšední službou bude také sdílený elektromobil, který bude o víkendech k dispozici i pro veřejnost.

Autor: Jana Hrabětová

Podobné články