RealityMIX.cz

Modřanský dvůr nabídne dva hektary plochy pro sport i odpočinek

Modřanský dvůr nabídne dva hektary plochy pro sport i odpočinek

19.6.2018: PRAHA 4 - Zkultivovat a zkvalitnit území navazující na vstup do Modřanské rokle si klade za cíl projekt Modřanský dvůr, díky němuž by měl v centrální části pražských Modřan vzniknout nový velkorysý prostor sloužící široké veřejnosti všech věkových kategorií.

Projekt, který je realizován v souladu s územním plánem, dosavadní funkce daného území rozšíří o zařízení pro nejrůznější volnočasové aktivity - polyfunkční tělocvičnu, rozmanitá venkovní hřiště, restaurace, kavárnu, cukrárnu i vzdělávací zařízení. Inspirací mu je Toulcův dvůr v pražské Hostivaři.

„V Modřanech je nabídka volnočasových aktivit soustředěna především podél řeky, nicméně původní sídlištní i nová obytná zástavba na kopci jsou oblastmi, kterým podobné vyžití zatím chybí. Modřanský dvůr tak poskytne prostor pro sport i relaxaci zejména obyvatelům Městské části Praha 12, kteří na podobné zařízení dosud čekají,“ říká Ing. arch. Milan Veselý z architektonického studia LOXIA.

Uprostřed zeleně

Tvůrci Modřanského dvora chtějí uvedené území nejenom upravit a zvelebit, ale i vhodně doplnit o nové vzrostlé stromy, okrasné keře a kvetoucí rostliny, díky čemuž na dvaceti tisících metrech čtverečních vznikne velkorysá přírodní oáza nabízející prostor pro sportovní i společenské aktivity. „Z celkových dvou hektarů plochy budou veřejnosti sloužit dvě třetiny prostoru, který kompletně zrevitalizujeme a nově osázíme. Investice do zvelebení celého území a veškerých zařízení volnočasových aktivit včetně pozemků se bude pohybovat kolem sto padesáti milionů korun. Očekáváme, že první volnočasová zařízení pro veřejnost by mohla začít fungovat již v roce 2020,“ řekl Ing. Jan Bursík, jednatel společnosti Modřanský Dvůr s.r.o.

Objekty umístěné v areálu budou bezbariérové. V rámci sociální zodpovědnosti počítá Modřanský dvůr s umístěním keramické chráněné dílny a podporou prodeje výrobků ve svých prostorách z chráněných dílen i jiných.

Zdroj: Modřanský dvůr

Autor: Jana Hrabětová

Podobné články