RealityMIX.cz

Modřanský projekt BYTY U DUBU uspokojuje poptávku po cenově dostupných nových bytech v Praze

Modřanský projekt BYTY U DUBU uspokojuje poptávku po cenově dostupných nových bytech v Praze

Na konci září bude v projektu BYTY U DUBU hotova hrubá stavba první etapy, a ačkoli do ukončení výstavby zbývá ještě rok, z celkového počtu 157 bytů je jich nyní volných pouze 17. Proto developer odstartoval prodej bytů z druhé etapy.

„Považujeme to za skvělý úspěch, vždyť po celé Praze je momentálně v novostavbách k dispozici více než sedm tisíc volných bytů,“ říká Jiří Thein z developerské společnosti Kuchař & Thein, která za projektem v pražských Modřanech stojí.

Podle něj tyto prodejní výsledky generovala kombinace několika faktorů, jimiž se projekt vyznačuje. „Vynikající poloha s veškerou občanskou vybaveností v nejbližším okolí a s dobrou dopravní dostupností autem i městskou dopravou, kvalitní standard vybavení, a především – velmi rozumná cena,“ vypočítává Thein s tím, že významnou roli sehrála i nízká sazba úroků u hypotečních úvěrů, kdy koupi nového bydlení na hypotéku si tak může dovolit i ten, kdo na úvěr dříve ani nepomýšlel.

Druhá etapa
Bude komornější než ta první. V rámci ní vyroste čtyřpatrový dům s jediným vchodem, který nabídne pouze 35 bytových jednotek. Přízemí domu bude částečně určeno i pro komerční účely. Většina bytů je o dispozici 3+kk nebo 4+kk a o velikosti dosahující až 116 metrů čtverečních. Všechny tyto byty mají komoru a balkon, nebo terasu, některé disponují dvěma koupelnami. Tuto nabídku doplňují byty s tzv. chytrou dispozicí 1/2+kk. Co to znamená? Jednoduchou úpravou plánované polopříčky lze vytvořit jeden velký obytný prostor, nebo si pokoj naopak oddělit a vytvořit útulný a plnohodnotný byt 2+kk.

„V Praze se v současné době až 25 procent bytů kupuje jako investice. Pro tyto účely jsou právě naše variabilní dispozice ideální. Bytů 1/2+kk s výměrou kolem 50 metrů čtverečních je v druhé etapě celkem dvanáct,“ zdůrazňuje Jan Kuchař, partner developerské společnosti Kuchař & Thein.

Většina bytů disponuje komorou a místem pro vestavěné skříně, všechny jednotky ve druhé etapě mají balkon nebo lodžii. V suterénu nechybí sklepy, garážová stání a společné prostory v podobě míst na kola a dětské kočárky.

Za pozornost stojí i možnost zvýšit si základní vybavení bytu pomocí výhodného příplatkového balíčku Standard plus, nebo si dispozici bytu a vybavení bytu uzpůsobit svým představám v rámci klientských změn.

Projekt je navržen jako kombinace zatepleného železobetonového pláště se zděnými příčkami i s ohledem na co možná nejekonomičtější provoz budoucích obyvatel. Bude disponovat průkazem energetické náročnosti B.

Lokalita
Bytový projekt vyrůstá na doposud nevyužitém a zanedbaném prostranství mezi ulicemi Generála Šišky, Československého exilu, Soukalova a K Dolům v Praze 4 – Modřanech. Vyznačuje se dobrou dopravní dostupností; tramvají, jejíž zastávka je na dohled, se bez přestupu dostanete do centra města za necelou půlhodinku, dopravní dostupnost se ještě zrychlí po dostavbě plánované trasy metra D.

V pěší dostupnosti najdete veškerou občanskou vybavenost (Poliklinika Modřany, školy, školky, nákupní možnosti), s menšími provozovnami se počítá i v přízemí všech domů projektu. Kousek odsud vede po pravém břehu Vltavy vyhlášená cyklo- a in-line stezka Podolí – Zbraslav, podél níž se nacházejí nejrůznější sportoviště a zábava pro rodiny s dětmi (Freestyle park Modřany, sportovní areál Hamr, areál v bývalé vodárně v Braníku či golfový klub v Hodkovičkách).

O projektu
Předpokládaný termín dokončení: 1. etapa - 4. čtvrtletí r. 2016, 2. etapa r. 2017
Předpokládaný termín zahájení výstavby: 2. etapa – začátek r. 2016
Cena: 46.000,- Kč/m2 vč. DPH
Počet bytů: 1. etapa 157 v dispozicích 1+kk až 4+kk, 2. etapa 35 v dispozicích 1+kk až 4+kk
Energetický standard B
Technické údaje: Vytápění dálkové, radiátory a otopné žebříky v koupelnách; balkon nebo terasa u většiny bytů; možnost přikoupení sklepní kóje a garážového stání; elektronický vrátný, domovní telefon, příprava na instalaci kamerového systému a připojení k PCO, vjezd do garáží ovládaný vstupním čipem
Developer: Kuchař & Thein s.r.o.
Architekt: ABM Architekti
Projekt byl odbornou porotou oceněn jako Realitní projekt roku 2014 v Praze 4.

O developerovi Kuchař & Thein s.r.o.
Kuchař & Thein s.r.o. je developerskou společností, patřící do skupiny společností zabývajících se dlouhodobě všemi druhy činností, které souvisejí s výstavbou nemovitostí a realitním obchodem. Majitelé společnosti jsou rovněž akcionáři ve společnostech Prague Property Management, a.s. (zajištující správu nemovitostí, v současnosti mají ve správě přes 6 000 bytů), Sidus a.s. (zabývající se poradenstvím), Prologik s.r.o. (pronájem, marketing), FORUM INVEST a.s., Real 18 a.s. (zaměřenou na investice na realitním trhu), REAL 11 a.s. a Real 17 a.s. (realizace rezidenčních projektů).
Developerské duo Jiří Thein a Jan Kuchař má více než 20letou zkušenost na realitním trhu a má za sebou řadu úspěšných realizací projektů, jak ve vlastní výstavbě, tak i např. ve spolupráci se společností FINEP, kde se angažovali jako projektoví investoři a akcionáři.
Společnost Kuchař & Thein je developerem, který dokazuje, že klient a prostředí, ve kterém staví, stojí vždy na prvém místě.

Zdroj: www.byty-u-dubu.cz

Podobné články