RealityMIX.cz

Nízkoenergetické bydlení v přírodě

Nízkoenergetické bydlení v přírodě

Po úspěšném projektu Rezidence Drahobejlova v Praze 9 - Vysočanech přichází společnost Palmer Capital na realitní trh s dalším developerským projektem. Bydlení Úvaly v 1. etapě výstavby nabídne 22 nízkoenergetických bytů v dispozicích 1+kk až 3+kk, včetně mezonetů s předzahrádkou, byty v horních patrech mají střešní terasy. Předpokládané dokončení prvních bytů v nízkoenergetickém standardu je plánováno na podzim příštího roku.

Nízkoenergetické byty s velkorysým venkovním prostorem
Každý byt disponuje venkovním prostorem, ať už balkonem, lodžií, terasou nebo předzahrádkou. Zajímavostí bytů v horních patrech jsou zelené střešní terasy z přírodních materiálů se zatravněním a suchomilnými rostlinami, které umožňují výhledy do okolní krajiny. Ceny bytů se v závislosti na jejich dispozici a poloze pohybují v rozmezí od 1 590 000 Kč do 4 399 000 Kč vč. DPH zahrnují i parkovací stání a jsou konečné. V období od 10.9. do 10.11.2015 jsou pro zájemce připraveny akční slevy ve výši až 200.000 Kč na byt! Akce platí pro prvních 5 prodaných bytů.

Úspora nákladů na bydlení
Nízkoenergetická náročnost bytů zajišťuje výraznou úsporu na provozních nákladech bytu. „Již ve fázi projektu byl kladen velký důraz na optimalizaci spotřeby energií se zajištěním nižších provozních nákladů, kvalitu materiálů a šetrný vztah k životnímu prostředí. Výsledkem je nízkoenergetický dům, třída B,“ představuje projekt Zbyněk Laube, ředitel developmentu v Palmer Capital a pokračuje: „jedním z klíčových prvků optimalizace je využití tepelných čerpadel VIESSMANN v každém bytovém domě, které lze celoročně využívat jako zdroj tepla pro vytápění a pro ohřev teplé vody. Dalším prvkem je vápenopískové zdivo VAPIS na bázi přírodních surovin zajišťujících špičkovou tepelnou a zvukovou izolaci a přirozenou regulaci vlhkosti“, uzavírá.

Tradice ruku v ruce s modernou
Byty jsou umístěny ve třech bytových domech, které přirozeně navazují na stávající zástavbu a doplňují tak dnešní Úvaly v jejich charakteru příjemného a obytného městečka. Velký důraz je kladen také na architektonické řešení a kvalitní provedení. Vnější vzhled domů vyvažuje tradiční a moderní prvky a vytváří pestrý charakter zástavby. Stavební provedení a vybavení bytů odpovídá vyššímu standardu bydlení s použitím kvalitních ekologických a přírodních materiálů. Zájemci o bydlení si mohou vybírat ze dvou úrovní vybavení bytů STANDARD a NADSTANDARD.

Nová městská čtvrť
Jedná se o první etapu velkého příměstského rezidenčního projektu, který společnost Palmer Capital v Úvalech startuje na 65ha pozemků. Ve finále by za Úvaly měla vzniknout plnohodnotná městská čtvrť, nikoli jako další satelit, ale živé město se se vším co k tomu patří. „V plánu je vybudovat pestrou škálu rezidenčních nemovitostí pozitivně rezonujících s přilehlou zástavbou a krajinou. Nechceme postavit další satelit. Naopak v plánu kromě bydlení máme školku, školu, objekty občanské vybavenosti, a oddechu, obchodní středisko, drobné kanceláře a další rozvojové plochy,“ říká Zbyněk Laube.

Příměstské bydlení se vším, co potřebujete k životu
Bydlení Úvaly ocení nejen příznivci nízkoenergetického bydlení, ale i lidé, kteří chtějí bydlet blízko přírody a hledají příměstské bydlení se snadnou dopravou do centra Prahy. Velmi dobrá dopravní dostupnost je po silnici i železnici – vlakem, který jezdí ve špičkách každých 15 minut, jste už za 25 minut v centru na Masarykově nádraží. Úvaly disponují rozsáhlou občanskou vybaveností, jako jsou mateřské školy, základní škola, zdravotní středisko, banky, supermarkety, restaurace, obchody a jiné služby, koupaliště a různá sportoviště či aktivní spolky.

Více informací na www.bydleniuvaly.cz

Zdroj: Bydleniuvaly.cz

Podobné články