RealityMIX.cz

Nové byty na vrcholu kopce. Utečte před ruchem velkoměsta.

Nové byty na vrcholu kopce. Utečte před ruchem velkoměsta.

Bydlení na kopci si většina Pražanů spojuje s pojmy volný výhled, čistší ovzduší, klidná poloha, dostatek zeleně v okolí. Na území Prahy 5 toto spojení platí dvojnásob. Jedním z nových projektů, který takové bydlení nabízí, je Bydlení Vidoule v Praze 5-Košířích.

Bydlení Vidoule je novým projektem společnosti, která již před 15 lety získala cenu Best of Realty za svůj první rezidenční projekt Bydlení Cibulka. A právě v sousedství tohoto obytného souboru projekt s 50 novými byty vyroste.

Nové byty na vrcholu kopce

Od Plzeňské ulice sem vede klikatá silnička klidnou vilovou čtvrtí, kterou proslavil kultovní film Pelíšky. A až dojedete na místo, kde bude dům třeba i s vaším bytem stát, uvědomíte si, proč je tato lokalita tak výjimečná. Co by kamenem dohodil se nachází lesopark Cibulka, nedaleko je i stolová hora Vidoule, podle které dostal celý projekt jméno: místo vhodné pro procházky s rodinou či čtyřnohým miláčkem, prostor, kam si můžete jít zaběhat nebo jít pouštět draky. Na čerstvém vzduchu a zároveň kousek od školky a škol. A hlavní město přitom máte přímo pod kopcem.

Bydlení Vidoule je menším projektem s 50 novými byty. Na společné podnoži podzemních garážových stání vyrostou dva domy označené podle projektu jednoduše A a B. Oba domy jsou delší stranou situovány podél ulice Naskové. Na jižní straně od nových domů stojí bývalý industrální objekt, který je dnes využíván pro kanceláře a lehké sklady, na východní straně pozemek sousedí s obytným areálem Cibulka, na severní straně (tedy směrem, kterým se díváte na Strahov a centrum města) sousedí nové byty s čtvrtí rodinných domů.

Byty pro rodinné bydlení

Bydlení Vidoule má oproti jiným projektům vysoký podíl bytů 3+kk-4+kk. Větší byty ve vyšších podlažích se obývacími pokoji otáčejí směrem k městu a otevřenému výhledu na panorama Motola, Strahova a pražské kotliny, ložnice jsou orientovány na opačnou stranu. Byty 4+kk mají většinou dvě koupelny, standardem je technická místnost pro pračku mimo koupelnu. Byty 3+kk mají většinou jednu koupelnu a dvě WC, pračka je také v samostatné místnosti. Jednotky 2+kk o ploše od 51 do 64 m2 se obracejí buď na jih nebo na sever. Úložné prostory jsou jak v bytech samotných, tak ve sklepních kójích u garážových stání.

Výstavba projektu byla zahájena v červnu 2014, dokončena by měla být v lednu příštího roku. Pokud uvažujete o bydlení v klidném místě, přijďte se podívat na vlastní oči. Byty je možné po domluvě navštívit od pondělí do soboty od 8:00 do 17:00.

Zdroj: TIDE REALITY s.r.o.

Podobné články