RealityMIX.cz

Objevte barevné valouny do zahrady

Objevte barevné valouny do zahrady

24.1.2024: Proměňte váš pozemek v oázu klidu a pohody. Valouny do zahrady přináší kouzlo. Jsou tradičním a přitom unikátním ozvláštněním klasických i exotických scenérií. Promění každý kout v estetický zážitek. Zjistěte, jaký typ oblázků je pro vaši zahradu ten pravý.

Královsky bílé valouny jsou stále v módě. Jde o vznešený Bianco Carrara z Toskánska, který se objevuje ve velkém rozsahu velikostí od drobných po dominantní kusy. Dalším je zářící řecký Thassos, který připomíná čerstvě napadané sněhové vločky. Ice Blue je šedý krystalický vápenec s tajemným modrým nádechem, který připomíná malé kousky ledovce. Je ideální pro ty, kdo hledají něco jemného a sofistikovaného. Černý Nero Ebano dodává prostoru pocit hluboké elegance a síly. Jeho drobné i velké kusy vždy zaujmou.

Pestré valouny na zahradu

Zářivý akcent slunce přináší Giallo Siena. Tyto oblázky rozjasní každý stinný kout a připomínají zkamenělé kapky medu. Rosso Verona vnesou do prostoru pocit romantické útulnosti a tepla pomocí hřejivých tónů cihlově červené. Mohutné pruhované valouny do zahrady Angel Stone vypadají jako šedozelené pohoří rozvrásněné ledovci. Řecký Rouge Royal připomíná svou temnou vínovou noční oblohu za bouřky, když ji protne zářivý blesk.

Které valouny na zahradu zvolíte, když nechcete mramor?

Ne všechny rostliny ocení vápník v půdě. Proto rozšiřte své možnosti v zahradní dekoraci s alternativami pro kyselomilné rostliny. Objevte žulové valouny Granito Montorfano. Jde o impozantní horninu s půvabem soli a pepře. Železité pískovce oslní svým přírodním spektrem krémových, zlatých, okrových a hnědých pruhů. Tyto valouny do zahrady si vysloužily název Rainbow. Každý kousek je svým způsobem umělecké dílo. Přináší nejen funkčnost, ale i nádhernou vizuální rozmanitost.

Český král valounů do zahrady jménem kačírek

Kačírek je tajemný poklad řeky. Jde o přírodní kameny, které se získávají těžbou a promýváním říčního písku. Jednotlivé oblázky jsou větší než 4 mm. Obsahuje v sobě celý svět kamenného tajemství od blyštivého křemene až po různé horninové valounky. Každý kus je originál. Pochází z celé cesty řeky z hor do nížin. A právě tato cesta je důvodem, proč jsou kamínky kačírku tak dokonale hladké a zaoblené, bez jediné ostré hrany.

Kde využijete valouny na zahradě?

Pro vytvoření cest a dalších pochozích ploch doporučujeme použít drobnější kamínky. Ty zaručují pohodlnou a příjemnou chůzi za každého počasí. Jako efektivní a dlouhodobou alternativu k mulčovací kůře lze využít valouny různých velikostí. Na rozdíl od kůry, která se rychle rozpadá a může plesnivět, kameny zůstávají beze změn na svém místě. Okolí jezírek a vodních prvků elegantně ozdobíte ohlazenými horninami všech druhů. Valouny do zahrady jsou univerzálním řešením pro mnoho aspektů designu.

Chcete si koupit dokonalé valouny do zahrady?

Zkrášlete svou zahradu s kamennými oblázky pořízenými na internetovém obchodu Stonex.cz. Zde najdete široký výběr oblázků, pečlivě zabalených v 25 kg plastových pytlích, které jsou připravené na paletách pro snadnou dopravu. Objednávka z vašeho obývacího pokoje nikdy nebyla jednodušší. Komfort vám zaručí i doručení až před bránu vašeho domova. Doprava je zdarma po celé ČR již při objednání jediné palety.

Foto: Freepik

Autor: Kateřina Špunda

Podobné články