RealityMIX.cz

RE/MAX vytvořil vlastní certifikaci ISO

RE/MAX vytvořil vlastní certifikaci ISO

Realitní síť RE/MAX buduje vlastní nezávislou certifikaci, která má zajistit kvalitu realitních makléřů. Vzdělání je třístupňové a součástí studia je zkouška ISO.

Realitní síť RE/MAX buduje vlastní nezávislou certifikaci, která má zajistit kvalitu realitních makléřů. Vzdělání je třístupňové a součástí studia je zkouška ISO.

Ceny kurzů jsou odlišné pro externí a interní žadatele. Osobní zkušenost sdělil Jaroslav Jírek, realitní makléř kanceláře RE/MAX Alfa, který se v realitním obchodě pohybuje 13 let. Začínal na pozici řadového makléře, stal se majitelem realitní kanceláře a dnes je spolumajitelem developerské společnosti.

Absolvoval jste osmitýdenní výcvik makléřů Succeed. Co považujete za jeho největší přínos?

Největším přínosem je možnost prokázat skutečné teoretické i praktické zkušenosti získané za léta činnosti před nezávislou komisí. Nezáleží už jen na osobním tvrzení, hezkých propagačních materiálech, množství investovaných prostředků do osobní reklamy, ale mohu jasně deklarovat svou profesní úroveň uznaným certifikátem kvality. Přínosem po úspěšném dokončení kurzu je i možnost uvádět ISO na svých webových stránkách a vizitkách, protože ISO je všeobecně známou certifikací i v jiných oborech.

Jak posuzujete úroveň přednášejících a okruhy probíraných témat?

Certifikace není získána zadarmo. Je potřeba řádná příprava, protože testy a jejich vyhodnocení jsou jednoznačné. Úroveň přednášejících hodnotím dobře, zejména s ohledem na naprostý nedostatek studijních materiálů týkající se práce makléře.

Co z průběhu vzdělávání nejvíc oceňujete?

Oceňuji kompletnost probíraných témat. Účastník kurzu musí mít prokazatelně dobré základy v oblasti práva, daní a financí v realitách. Musí dobře ovládat práci na PC a prokázat základní manažerské dovednosti. Účastník se musí umět bezpečně orientovat v časové posloupnosti různých realitních transakcí.

Postrádal jste při školení něco?

Uvítal bych ještě obsáhlejší skripta, což by zvýšilo nároky na absolventy. Věřím, že každý rok projde program auditem a bude tak vždy aktuální vůči tržním podmínkám. Dále by skripta pro domácí přípravu mohla být detailnější. Na druhou stranu chápu, že CRM-ISO je pro opravdové profesionály, a tedy pro náročné. Jinými slovy, je opravdu na každém jednotlivci, jak se na zkoušku připraví.

Zdroj: Realit

Podobné články