RealityMIX.cz

Rodinné domy do města patří

Rodinné domy do města patří

31.5.2018: Výstavba rodinných domů má v Praze velkou tradici a rodinné domy do naší metropole patří. Jak a kde si vybrat dobrý rodinný dům vám poradí David Jirušek, zástupce českého developera FINEP.

Co je dnes u rodinných domů trendem?

Je to jednoduchá moderní architektura domu s přízemím pro společný život a soukromým prvním patrem. Vrací se zájem klientů o rodinné domy s garáží, dalším parkovacím místem a obdélníkovou nebo i čtvercovou zahrádkou do 200 m2 za domem.

Proč klienti nechtějí u domu větší zahradu?

Nejčastější odpovědí je, že jim tato velikost zahrady stačí. Doba pěstování zeleniny nebo ovoce na zahradě je pryč. Městský člověk chce na zahradě relaxovat. To má spojené s grilováním, s pohodlným zahradním nábytkem, bazénem nebo vířivkou.

Jaké lokality jsou dnes tzv. IN?

Jsou to lokality, které nabízejí vysoký standard městského typu bydlení. Nejenom rodiny s dětmi dnes hledají projekty, kde jsou hřiště, parky, vodní plochy a zároveň i městské služby a obchody. Klienti si uvědomují hodnotu svého času. Důležitý je pro ně i faktor bezproblémové městské dopravy. Umí ocenit to, že namísto dlouhých desítek minut strávených na cestě domů už raději budou grilovat na zahradě svého domu. Proto dnes najdete úspěšné lokality rodinných domů v blízkosti metra, linek MHD, páteřních komunikací, obchodních center a přitom i v bezprostřední blízkosti přírody, travnatých ploch a městských parků. Typickým příkladem takových projektů je výstavba rodinných domů v Britské čtvrti ve Stodůlkách nebo ve štěrboholském Malém háji.

Stále platí, že se nejvíce prodávají rodinné domy v kategorii 4, resp. 5+kk?

Ano, nejvíce se na trhu prodávají rodinné domy v kategorii 4+kk nebo 5+kk o podlahové ploše do 170 až 180 m2. U projektů si můžete nejčastěji vybírat z nabídky samostatných rodinných domů nebo těch řadových, které nabídce trhu dominují.

Například velikost 5+kk je ideální pro typickou českou rodinou, tedy táta, máma a dvě děti, kdy každé z nich má své království. Rodiče mají svou ložnici a k ní ideálně privátní koupelnu nebo šatnu. A v přízemí je pokoj, který slouží jako pracovna nebo jako pokoj pro hosty. Samozřejmostí jsou koupelny a toalety na obou podlažích a v přízemí ideálně i šatna nebo komora.

Zdroj: www.finep.cz

Autor: Komerční prezentace

Podobné články