RealityMIX.cz

Společnost Palmer Capital startuje další developerský projekt - nízkoenergetický projekt Bydlení Úvaly

Společnost Palmer Capital startuje další developerský projekt - nízkoenergetický projekt Bydlení Úvaly

Generální dodavatel BAU-STAV zahájil v březnu stavební práce na nízkoenergetickém projektu Bydlení Úvaly.

Po úspěšném projektu Rezidence Drahobejlova v Praze 9 - Vysočanech přichází společnost Palmer Capital na realitní trh s dalším developerským projektem. Bydlení Úvaly v 1. etapě výstavby nabídnou 22 nízkoenergetických bytů v dispozicích 1+kk až 3+kk, včetně mezonetů s předzahrádkou, byty v horních patrech mají střešní terasy.

Jedná se o první etapu velkého příměstského rezidenčního projektu, který Palmer Capital v Úvalech startuje na 65ha pozemků. Ve finále by za Úvaly měla vzniknout plnohodnotná městská čtvrť, nikoli jako další satelit, ale živé město se se vším co k tomu patří. „ V plánu je vybudovat pestrou škálu rezidenčních nemovitostí pozitivně rezonujících s přilehlou zástavbou a krajinou. Nechceme postavit další satelit. Naopak v plánu kromě bydlení máme školku, školu, objekty občanské vybavenosti, oddechu a další. Úvaly mají z našeho pohledu velký potenciál a to i z důvodu kvalitní dopravní dostupnost po železnici, která v posledních letech v pražském regionu zažívá renesanci. Z Úval jezdí vlak ve špičkách každých 15 minut a za 25 minut jste v centru Prahy na Masarykově nádraží, což je rychleji než z většiny okrajových částí Prahy metrem.“ Říká Zbyněk Laube, ředitel developmentu v Palmer Capital.

„V únoru jsme podepsali smlouvu s generálním dodavatelem, společností BAU-STAV, který začátkem března zahájil stavební práce“, říká Zdenka Prodanová, Sales and Marketing Manager společnosti Palmer Capital a pokračuje: předpokládané dokončení prvních bytů v nízkoenergetickém standardu je plánováno na podzim příštího roku.“

Nízkoenergetické byty s velkorysým venkovním prostorem
Každý byt disponuje venkovním prostorem, ať už balkonem, lodžií, terasou nebo předzahrádkou. Zajímavostí bytů v horních patrech jsou zelené střešní terasy z přírodních materiálů se zatravněním a suchomilnými rostlinami, které umožňují výhledy do okolní krajiny.
Ceny bytů se v závislosti na jejich dispozici a poloze pohybují v rozmezí od 1 590 000 Kč do 4 399 000 Kč vč. DPH zahrnují i parkovací stání a jsou konečné.

Úspora nákladů na bydlení
Nízkoenergetická náročnost bytů zajišťuje výraznou úsporu na provozních nákladech bytu. „Již ve fázi projektu byl kladen důraz na optimalizaci spotřeby energií, o čemž svědčí energetický průkaz budovy „třída B – nízkoenergtická“, představuje projekt Prodanová a pokračuje: „jedním z klíčových prvků optimalizace je využití tepelných čerpadel VIESSMANN v každém bytovém domě, která jsou natolik efektivní, že je lze celoročně využívat jako zdroj tepla pro vytápění a pro ohřev teplé vody. Dalším prvkem je zdivo VAPIS – ověřený vápenopískový materiál na bázi přírodních surovin, který umožňuje výrazné snížení tloušťky zdiva, přičemž vysoká objemová hmotnost zajišťuje výbornou vzduchovou neprůzvučnost. Dalším jeho plusem jsou špičkové tepelně izolační vlastnosti a přirozená regulace vlhkosti“, uzavírá.

Tradice ruku v ruce s modernou
Byty jsou umístěny ve třech bytových domech, které přirozeně navazují na stávající zástavbu a doplňují tak dnešní Úvaly v jejich charakteru příjemného a obytného městečka. Velký důraz je kladen také na architektonické řešení a kvalitní provedení. Vnější vzhled domů vyvažuje tradiční a moderní prvky a vytváří pestrý charakter zástavby. Stavební provedení a vybavení bytů odpovídá vyššímu standardu bydlení s použitím kvalitních ekologických a přírodních materiálů. Zájemci o bydlení si mohou vybírat ze dvou úrovní vybavení bytů STANDARD a NADSTANDARD.

Příměstské bydlení se vším, co potřebujete k životu
Úvaly disponují rozsáhlou občanskou vybaveností, jako jsou mateřské školy, základní škola, zdravotní středisko, banky, supermarkety, restaurace, obchody a jiné služby, koupaliště a různá sportoviště, aktivní spolky. Velmi dobrá je i dopravní dostupnost po silnici i železnici – vlakem, který jezdí každých 15 minut, jste za 25 minut na Masarykově nádraží. Bydlení Úvaly ocení nejen příznivci nízkoenergetického bydlení, ale i lidé, kteří chtějí bydlet blízko přírody a hledají příměstské bydlení se snadnou dopravou do centra Prahy.

Bydlení Úvaly

Základní informace o projektu:
Investor: Palmer Capital
celková investice: 60 mil. Kč
architekt: Architekti Headhand s.r.o.
lokalita: Hostín Úvaly
počet bytů: 1. etapa výstavby - 22 bytů v dispozicích 1+kk, 3+kk, mezonety (33-103m2)
kolaudace: podzim 2016
prodejce: TopQReal (tel.:800101122, info@bydleniuvaly.cz)
Generální dodavatel stavby: BAU-STAV a.s

O společnosti Palmer Capital:
Palmer Capital v ČR spravuje devět investičních fondů, z nichž některé jsou určeny pro soukromé a některé pro institucionální investory. Celková hodnota fondů pod jejich správou převyšuje 300 milionů eur (přibližně 7,8 miliardy Kč). V současné době zaměstnává 32 nemovitostních a finančních specialistů zaměřených na střední a východní Evropu.

Společnost se vyvíjí již 20 let, založena byla ve Velké Británii v roce 1993. V roce 2007 začala podnikat i v kontinentální Evropě a v roce 2012 v Asii. Všechny její pobočky se zaměřují na zhodnocování investic do nemovitostí a příležitosti k nové výstavbě. Snahou je, aby týmy vedoucích pracovníků vlastnily část společnosti, v rámci níž pracují.

Zdroj: www.bydleniuvaly.cz

Podobné články