RealityMIX.cz

Veletrh FOR ARCH nabídne zajímavý doprovodný program

Veletrh FOR ARCH nabídne zajímavý doprovodný program

Blížící se 27. ročník mezinárodního stavebního veletrhu FOR ARCH si jako jedno z významných denních témat vybral řízení energetické náročnosti budov a koncepci větrání.

V rámci něho se uskuteční přednáška nazvaná Vytápění a větrání v moderních úsporných budovách. Dalším zajímavým bodem programu bude konference o požární bezpečnosti budov.

Středa 21. září bude v rámci nového konceptu různých denních témat na stavebním veletrhu FOR ARCH , který se uskuteční ve dnech ve dnech 20. až 24. září 2016 v areálu PVA EXPO PRAHA, věnována řízení energetické náročnosti budov a koncepci větrání. Jde o velmi významné kapitoly, neboť český právní řád ukládá za povinnost, aby nové budovy (od r. 2018 veřejné a od r. 2020 všechny) spadaly do kategorie s velmi nízkou energetickou náročností, jejichž spotřeba energie je ve značném rozsahu pokryta z obnovitelných zdrojů. Součástí programu proto bude přednáška Vytápění a větrání v moderních úsporných budovách pořádaná Společností pro techniku prostředí (STP), která sdružuje více než 1 300 odborníků, zabývajících se tvorbou vnitřního prostředí budov z hlediska projektování, provozování, realizace, výuky, výzkumu a vývoje a legislativy. Návštěvníci se v jejím průběhu budou moci seznámit s problematikou energeticky efektivních budov, akumulace tepla a chladu a nízkoenergetického chlazení. Výklad se také zaměří na využití alternativních zdrojů energie a představí řešení založená na solárním vytápění, použití biomasy v budovách, a tepelných čerpadlech. Nebude chybět ani téma úspor při provozu samotném.

Další zajímavou akcí tohoto dne pak bude konference Požární bezpečnost budov pořádaná odborným internetovým portálem TZB-info, která se svým profilem snaží vytvořit místo k setkání specialistů napříč obory. Proto se kromě novinek v normách na ochranu budov a tomu odpovídajících stavebních řešení bude zabývat například také vlivem větrání na odvod tepla a kouře, požárními vodovody a bezpečnostními prvky výtahů. Nepůjde však vždy jen o technická řešení jako taková, ale i o provoz a údržbu těchto zařízení v rámci facility managementu.

Po celou dobu konání veletrhu si budou moci návštěvníci prohlédnout expozice firem Wienerberger, největšího světového výrobce cihel a keramických střešních krytin v České republice, který je současně také evropským lídrem v této oblasti. Seznámí se také s nabídkou firmy Isocell – rakouským specialistou na celulózovou izolaci a vyfoukávací systémy. Návštěvníkům se také představí výrobce čistíren odpadních vod a biologických septiků – firma Bazénplast, a tradiční a největší výrobce lehkého kameniva v České republice – Lias Vintířov. Budou si moci projít nejnovější nabídku od výrobce zděných rodinných domů – firmy Ekonomické stavby, a rovněž od stavitele montovaných hal pro podnikání – společnosti Liko-S. Nebude chybět ani největší prodejce střešních krytin, izolací, oken a zateplení – firma Stav-Invest.

Zdroj: TZ ABF

Autor: Jana Hrabětová

Podobné články