RealityMIX.cz

Veletrh FOR ARCH představí komfortní a ekologickou digitální domácnost budoucnosti

Veletrh FOR ARCH představí komfortní a ekologickou digitální domácnost budoucnosti

Letošní ročník mezinárodního stavebního veletrhu FOR ARCH, který se uskuteční na konci září v Praze-Letňanech, si jako jedno z aktuálních témat vybral i takzvaný fenomén „chytrý dům“, který dokáže zajistit obyvatelům maximálně komfortní a energeticky efektivní prostředí.

Firmám, které se tomuto oboru věnují, bude v hale číslo 4 vyhrazena speciální sekce ELEKTRO. Generálním partnerem mezinárodního stavebního veletrhu FOR ARCH 2016 je Skupina ČEZ.

Stavební veletrh FOR ARCH se uskuteční ve dnech 20. až 24. září v areálu PVA EXPO PRAHA. Pátek 23. září bude v jeho letošní koncepci různých denních témat věnován fenoménu „chytrý dům“. Ten svou stavební konstrukcí, užitými technologiemi a řídicími systémy zajišťuje optimální a komfortní prostředí svým obyvatelům. Je efektivní ekonomicky, energeticky i z hlediska působení na vnější prostředí a umožňuje víceúčelové použití a rekonfigurace.

Pro realizaci chytrého domu je velmi důležité mít správně zpracovaný projekt. Jeho srdcem je centrální systém pomáhající automatizovat provoz celé domácnosti prostřednictvím modulární infrastruktury a jednotlivých aktivních prvků. Jeho ovládání je velmi intuitivní a dá se jím řídit například klimatizace, stínění, ohřev teplé vody, zavlažování, komunikace, distribuce TV a video signálu, rádia a hudby, telefonů i internetu. Důležitým faktorem je optimální a efektivní ovládání tepelné techniky a větrání, čímž se dosahuje velkých úspor energie.

Návštěvníci se zájmem o tento obor stavebnictví by si neměli nechat ujít speciální sekci ELEKTRO v hale číslo 4. Tradičně se jí zúčastňuje firma LEGRAND, světový lídr v oblasti elektrotechnických instalací a digitální infrastruktury nabízející téměř 200 tisíc produktů z oblasti řízení osvětlení, vytápění a správy datových sítí. Dále společnost HDL Automation, s.r.o., dodávající jak jednotlivé moduly, tak kompletní automatizační systémy budov, a také firma ELKO EP, s.r.o., která je ryze českým specialistou na elektronické modulové přístroje – relé, kterých vyrábí více než 200 typů.

Na veletrhu FOR ARCH představí svou úspornou domácnost budoucnosti také Skupina ČEZ, která už není jen dodavatelem energií, ale zajišťuje také komplexních energetických řešení. Jejich novinka zahrnuje fotovoltaické panely na střeše společně s bateriemi pro ukládání elektřiny, moderní plynové kotle a bílé spotřebiče, tepelná čerpadla pro topení i klimatizaci, a to v kombinaci s moderními stavebními materiály 21. století, které dodává firma Saint-Gobain.

Zájemci o návštěvu veletrhu FOR ARCH mohou po vyplnění jednoduchého formuláře na stránce www.forarch.cz/sleva získat poukaz na VSTUPENKU se slevou 20 procent.

Zdroj: FOR ARCH

Autor: Jana Hrabětová

Podobné články