RealityMIX.cz

Veletrhy FOR PASIV a CESTY DŘEVA vás provedou světem úsporného bydlení

Veletrhy FOR PASIV a CESTY DŘEVA vás provedou světem úsporného bydlení

Od čtvrtka 21. do soboty 23. ledna 2016 proběhnou v areálu PVA EXPO PRAHA veletrhy mapující oblast úsporného bydlení.

Tématem čtvrtého ročníku veletrhu nízkoenergetických, pasivních a nulových staveb FOR PASIV je „Jak se žije v pasivních domech?“ Premiéra projektu CESTY DŘEVA pak představí dřevo ze všech úhlů pohledu, kdy důraz bude kladen na stavby ze dřeva.

Návštěvníci veletrhu zde získají odpovědi na zásadní otázky týkající se stavby a financování pasivního či nízkoenergetického domu. Poradenské centrum bude otevřeno po celou dobu veletrhu a nabídne rady desítky odborníků z oblasti bankovnictví a stavebnictví. Specialisté pak zájemcům pomohou s plánováním a návrhem stavby i s financováním a čerpáním dotací z programu Nová zelená úsporám.

Soutěž o dva poukazy na projektovou dokumentaci
Všichni návštěvníci veletrhů se budou moci zapojit do anketní soutěže a vyhrát jednu z poukázek na projektovou dokumentaci v hodnotě 50 000 korun. Kompletní projekt dřevostavby včetně osazení na pozemek darovala do soutěže firma NOVAHOME. Poukaz na projekční práce individuálního pasivního domu věnuje společnost ATREA s.r.o.|DOMY ATREA.

Doprovodný program
Pestrý doprovodný program návštěvníkům nabídne nejenom osobní zkušenosti majitelů úsporných domů, ale i přednášky a semináře odborných institucí a firem zabývajících se problematikou takového bydlení. Připravena bude přednáška Klastru Česká peleta na téma vytápění dřevem a peletami nebo přednáška společnosti Indoor Clima k tématu základní předpoklady výstavby dobrého pasivního domu.

Státní fond životního prostředí ČR přichystal základní přehled jak na dotaci krok za krokem, Centrum pasivního domu se pak s návštěvníky podělí o příběhy lidí a jejich pasivních domů. Veletrh CESTY DŘEVA nabídne odbornou konferenci Svět podlahovin, kterou pořádá společnost WOODEXPERT s.r.o. ve spolupráci s Cechem podlahářů ČR.

Veletrh FOR PASIV je určen všem specialistům, odborníkům a těm, kteří se zajímají o nízkoenergetické, pasivní a nulové domy. V roce 2016 má ve stejném termínu premiéru projekt CESTY DŘEVA, jehož hlavním cílem je seznámit širokou veřejnost s materiálem dřevo. Návštěvníci budou moci zhlédnout cestu dřeva z lesa až po finální produkty, a to s důrazem na prezentaci dřevostaveb. Veletrhy úsporného bydlení se uskuteční v multifunkčním areálu PVA EXPO PRAHA v Letňanech souběžně s veletrhy STŘECHY PRAHA, SOLAR PRAHA a ŘEMESLO PRAHA v termínu od 21. do 23. ledna 2016. Součástí souběhu veletrhů bude i okresní kolo velmi oblíbené Soutěžní přehlídky stavebních řemesel SUSO.

(k.p.)

Autor: Jana Hrabětová

Podobné články