RealityMIX.cz

Zvláštní cenu za inovace a transparentnost na investičním trhu získal fond Arete Invest

Zvláštní cenu za inovace a transparentnost na investičním trhu získal fond Arete Invest

28.6.2017: Arete Invest, rychle rostoucí fond zaměřený na investice v oblasti nemovitostí, koncem června získal ocenění Czech Top 100 – Zvláštní cenu za inovace a transparentnost na investičním trhu České republiky.

Důvodem udělení zvláštního ocenění ze strany Czech Top 100 byly především zásluhy o přivedení zahraničního kapitálu do České republiky, transparentní přístup vůči investorům s využitím mezinárodních standardů, ale pod dohledem České národní banky díky lokální registraci fondu, dále pak průběžné čtvrtletní distribuce dividend ve výši šesti procent ročně i krátký investiční cyklus prvního podfondu s auditovaným výsledkem více než 100% zisku pro akcionáře za pouhých 18 měsíců.

„Během několika let fungování se nám podařilo dosáhnout řady úspěchů a dostat se po bok největších českých firem. Otevřenost k našim investorům je jedním z našich základních principů – na získané ocenění jsme proto skutečně hrdí. Věříme, že našim investorům budeme i nadále přinášet stejně nadstandardní výnosy, jako doposud,“ uvedl Lubor Svoboda, spoluzakladatel a předseda správní rady fondu Arete Invest.

Fond Arete Invest má aktivní již druhý podfond, investiční příběh toho prvního byl ukončen v loňském roce, a to odprodejem celého rezidenčního portfolia skládajícího se z několika set bytových jednotek zahraničnímu finančnímu investorovi. Druhý podfond Arete Invest CEE II, který postupně vytváří homogenní portfolio výnosových průmyslových nemovitostí s vysokým standardem, vznikl v únoru roku 2016.

Zdroj: TZ

Autor: Jana Hrabětová

Podobné články