RealityMIX.cz

4 pravidla, která vám ulehčí zařizování nové ložnice

4 pravidla, která vám ulehčí zařizování nové ložnice

24.8.2021: Prošli jste už všechny vzorové byty v Ikea a prohlédli všechny piny na Pinterestu? O nové ložnici už asi máte představu. Přinášíme pár pravidel, která vám se zařizováním pomohou.

Vysoká postel z masivu vám vydrží roky
Dominantou každé ložnice je postel. Laminátová vyjde levněji, po prvním stěhování však ztratí svou pevnost a bude se viklat. Pokud vám to rozpočet dovolí, vybírejte postel z masivu – vyrábí se čistě z přírodního materiálu, krásně voní a vydrží několik generací.

Postel pořiďte dostatečně vysokou, bude se vám lépe vstávat a nezatížíte tolik kolena a páteř. Udělejte si jednoduchý test: Postavte se zády k posteli. Sahá hrana postele těsně pod vaše hýždě? Je v ideální výšce.

Dvě matrace jsou lepší než jedna velká
Do manželské postele vždy pořizujte dvě matrace, každý z partnerů si tak vybere přesně takový model, na kterém se mu bude perfektně spát. Poohlédněte se po oboustranných matracích – pokud budete zrovna potřebovat ležet na měkčím, jednoduše je otočíte.

Matrace musí dýchat – vlhkosti se nejrychleji zbavíte z pružinové, taštičkové nebo lamelové matrace, které se pyšní vzdušnými jádry.

S nábytkem to nepřehánějte
Sáhněte raději po dvou nebo třech praktických kouscích, které v ložnici opravdu využijete. Neobejdete se bez prostorné skříně, do které schováte všechno oblečení a doplňky. Vejít by se tam měl i kufr nebo taška do fitka. Hodit se vám bude i noční stolek, kam schováte kapesníčky, jelení lůj a rozečtenou knihu.

Lůžko umístěte k zásuvkám
Stavíte ložnici „od podlahy“? Tím lépe pro vás – rozmístění zásuvek snadno upravíte podle svých potřeb. V případě, že do elektrických rozvodů zasahovat nemůžete, nábytek rozestavte podle zástrček. U postele by měla být minimálně jedna, do které zapojíte prodlužovačku. Ta pohodlně pojme dvě lampičky, nabíjecí kabely i aroma difuzér.

- komerční prezentace -

Ilustrační obrázek Shutterstock

Zdroj: www.vyspimese.cz

Autor: VyspimeSe.cz

Podobné články