RealityMIX.cz

Budova A v pražském BB Centru je opět „Áčková“

Budova A v pražském BB Centru je opět „Áčková“

5.4.2019: Celkovou revitalizací vnitřních prostor i vnějšího pláště vloni prošla administrativní Budova A stojící v areálu pražského BB Centra. Rekonstrukce budovy o celkové pronajímatelné ploše 21 600 metrů čtverenčích probíhala ve spolupráci s jejím výhradním nájemcem, bankou MONETA Money Bank, jejíž centrála má v Budově A své sídlo.

Majitelem objektu je investiční a developerská společnost PASSERINVEST GROUP, která areál BB Centra nejenomže neustále rozvíjí, ale zároveň modernizuje stávající objekty tak, aby trvale nabízely prvotřídní služby. Díky budovaným parkům, dětským hřištím a místům určeným ke sportu a relaxaci také zkvalitňuje městské prostředí.

Nejvýraznějším zásahem do Budovy A byla úprava fasády – původní omítku nahradily hladké plechové kazety v bílé barvě, předsazená ocelová konstrukce směrem na Vyskočilovu ulici je zvýrazněna tyrkysovým nátěrem. Nově byla na střeše v 7. nadzemním podlaží vybudována střešní zahrada o rozloze 1 400 metrů čtverečních se vzrostlou zelení a odpočinkovými zónami a další zelené plochy v prosklených atriích v přízemí objektu.

Čistota a jednoduchost dispozičního řešení budovy byla zachována, stejně jako prosklený vršek atria, kterým celou budovou prostupuje přirozené světlo. Budova je nově vybavena šesticí výtahů s inteligentním cílovým řízením a pro vytápění a chlazení je použit plošný sálavý stropní systém aquatherm black. Původní pult recepce ve tvaru bílé améby byl nahrazen dle zadání nájemce, aby tvarem i barevnou kombinací odpovídal značce MONETA Money Bank.

Během rekonstrukce Budovy A byla provedena oprava přilehlých chodníků a byl vybudován přechod pro chodce přes Vyskočilovu ulici i nový záliv pro autobusovou zastávku MHD. MONETA Money Bank má v přízemí své centrály pobočku s bankomaty a pro veřejnost otevřenou samoobslužnou kantýnu Perfect Canteen.

„Budovu A jsme postavili v roce 2002 jako třetí projekt vznikajícího areálu BB Centrum. Svému účelu sloužila šestnáct let, nicméně technologie i trendy se mění a nyní bylo potřeba investovat do rozsáhlejších úprav. Chceme trvale udržovat vysoký standard BB Centra, a to nejen rozsahem nabízených služeb, ale i udržením prvotřídní kvality dříve postavených kancelářských budov,“ říká Radim Passer, zakladatel a generální ředitel PASSERINVEST GROUP.

Celková investice do rekonstrukce Budovy A, jíž navrhl architektonický ateliér A8000, dosáhla výše 500 milionů korun.

Zdroj: PASSERINVEST GROUP

Autor: Jana Hrabětová

Podobné články