RealityMIX.cz

Byty, vily, lofty. To vše nabídne Jinonický dvůr

Byty, vily, lofty. To vše nabídne Jinonický dvůr

7.2.2019: Výstavbu první fáze Jinonického dvora, rezidenčního projektu, v němž se snoubí historie se současností, odstartovala počátkem roku developerská společnost V Invest. V rámci této úvodní fáze budou na pozemku ohraničeném Řeporyjskou ulicí a ulicí Na Vidouli vybudovány dvě desítky bytů o dispozicích 3+kk a 4+kk a velikosti od 69 do 123 metrů čtverečních.

Jinonický dvůr se bude rozprostírat v sousedství Jinonického zámečku - národní kulturní památky, jejíž historie sahá až do 17. století. První fáze projektu, která nabídne byty vhodné jak pro rodiny s dětmi, tak pro všechny zájemce o moderní a klidné bydlení, vyroste na místě bývalého horního dvora, kde se původně nacházelo historické hospodářské stavení.

„Vnější podoba těchto bytů naváže na výšku a podobu historického hospodářského stavení, které zde dříve stávalo. Na třech nadzemních podlažích vznikne celkem dvacet bytů, kdy jednotky situované do prvního nadzemního podlaží budou mít k dispozici prostornou předzahrádku, většina dalších pak balkon či lodžii. Původně jsme zde plánovali postavit sedm řadových domů, ale svůj záměr jsme nakonec upravili,“ říká Michal Honěk, projektový manažer společnosti V Invest. Důvodem úpravy projektu je podle něj mimo jiné také plánovaná výstavba pěti vil, které V Invest postaví ve třetí fázi projektu a které byly v prosinci roku 2018 uvedeny do prodeje.

Realizaci druhé fáze projektu, v jejímž průběhu dojde i na renovaci Jinonického zámečku, V Invest zahájí již letos na jaře. V rámci této fáze, jejíž dokončení je plánováno na jaro roku 2021, v areálu vznikne bezmála padesát bytů a deset prostor určených pro služby a komerční využití. S realizací třetí fáze, představující výstavbu pěti vil, začne developer letos na podzim; dokončena by měla být na podzim roku 2021.

Autor: Jana Hrabětová

Podobné články