RealityMIX.cz

Další díl pražského Campingu proběhne v polovině dubna

Další díl pražského Campingu proběhne v polovině dubna

8.4.2019: V pořadí již třetí díl talkshow Camping s Ondřejem Cihlářem se zaměří na moderní architekturu druhé poloviny 20. století a veřejný prostor. Moderátor Ondřej Cihlář, herec a režisér z divadla Vosto5, v rámci talkshow každý měsíc diskutuje s odborníky, politiky, vizionáři i aktivními občany o architektuře a městských plánech či dopravě v Praze.

Tentokrát si do svých kempingových křesílek pozve hudebníka a umělce Vladimíra 518 a kulturní manažerku Michaelu Hečkovou. Třetí díl Campingu s Ondřejem Cihlářem se odehraje 15. dubna od 19 hodin v pražském Centru architektury a městského plánování (CAMP). Vstup je zdarma, vstupenky je však třeba si zarezervovat v síti GoOut.

Zábavná talkshow Camping s Ondřejem Cihlářem je letošní novinkou na programu Centra architektury a městského plánování (CAMP). Jejím cílem je prostřednictvím moderátora, obyčejného zvídavého občana, přiblížit veřejnosti odbornější urbanistická témata a zapojit ji do procesu městského plánování. „Talkshow v CAMPu se liší ambicí přitáhnout širokou veřejnost a nikoli pouze zainteresované odborníky. Rádi bychom se pokusili odlehčeně zpřístupnit vize hostů a jejich vliv na město tak, aby to bylo srozumitelné všem,” vysvětluje moderátor Ondřej Cihlář. Každý měsíc jsou hosty talkshow nejenom osobnosti z řad architektů a politiků, ale i vizionáři, umělci či aktivní občané. V dubnu pozvání přijali hudebník Vladimír 518 a kulturní manažerka Michaela Hečková. “Výběr hostů je pro každý díl Campingu klíčový a jsem rád, že jsme se shodli na tom, že nemusí jít vždy jen o architekty. Pokoušíme se zvát takové lidi, kteří s městem a jeho rozvojem mají úzkou vazbu,“ doplňuje Cihlář.

Vladimír 518 je známý český hudebník, umělec a popularizátor československé architektury druhé poloviny 20. století. Podílel se na projektu Kmeny, který formou knih, výstav a dokumentárního cyklu České televize mapuje historii i současnost českých, respektive československých městských subkultur. Je spoluautorem knihy o světelném umění a komunikaci ve veřejném prostoru Město=Médium. V současnosti pravidelně přednáší a zároveň připravuje knihu a dokumentární seriál o komunistické architektuře z let 1958-1989.

Michaela Hečková se již sedm let věnuje oživování veřejného prostoru. Je projektovou manažerkou festivalu vizuálního umění Signal Festival a spolu s kavárníkem Ondřejem Kobzou vede projekt Piána na ulici. V minulosti působila jako programová ředitelka festivalu o umění ve veřejném prostoru Street for Art a příspěvkové organizace Praha 14 kulturní, kde se podílela na projektu komunitního centra na sídlišti Černý Most. V roce 2017 vydala knihu O městech a lidech, ve které mapuje 33 příběhu oživení veřejného prostoru v 33 českých městech. Letos k ní přidala knihu 20000, ve které představuje 20 současných architektonických studií z 20 českých měst a obcí, které počtem obyvatel nepřesahují 20 000.

Předchozích dílů Campingu s Ondřejem Cihlářem se v roli hostů zúčastnili bývalá primátorka Adriana Krnáčová, noční starosta Prahy Jan Štern, grafická designérka a autorka vizuálního stylu města Brna Věra Marešová a architekt Petr Hlaváček, který je v současnosti prvním náměstkem primátora pro oblast územního rozvoje a územního plánu.

Autor: Jana Hrabětová
Zdroj: CAMP

Podobné články