RealityMIX.cz

Do právě dokončeného projektu Praga Studios se již stěhují první nájemci

Do právě dokončeného projektu Praga Studios se již stěhují první nájemci

18.6.2019: V těchto dnech dokončila společnost Skanska kancelářskou budovu Praga Studios, situovanou v Pernerově ulici v pražském Karlíně, a do komplexu se již stěhují první nájemci.

Svůj provoz zde zahájila například karlínská pobočka coworkingových a flexibilních kanceláří Scott & Weber i restaurace Spojka Karlín, nabízející veganská, vegetariánská i masová jídla. Grand opening Praga Studios se chystá na 29. srpna 2019.

„Budova Praga Studios, kterou jsme vybudovali v sousedství naší centrály v pražském Karlíně, je naším druhým projektem realizovaným v této městské části. Věřím, že zaměstnanci Edwards Lifesciences a Scott & Weber ocení špičkové pracovní prostředí, které jsme pro ně připravili. Jeho součástí jsou technologické inovace Connected by Skanska, příjemné odpočinkové prostory na terasách a řada environmentálních prvků včetně zelených stěn a vlastního chovu včel na střeše budovy. V rámci příprav a realizace našeho projektu jsmě vše podřídili tomu, aby budova Praga Studios splnila náročné požadavky mezinárodních certifikací pro ekologii LEED a kvalitu vnitřního prostředí WELL,“ uvedla Alexandra Tomášková, ředitelka Skanska Property Czech Republic.

Největším nájemcem budovy, která se může pochlubit certifikací LEED Platinum a WELL, je zdravotnická společnost Edwards Lifesciences. Ta si zde pronajala 5 300 metrů čtverečních, což představuje téměř polovinu objektu. V přízemí Praga Studios budou na ploše 600 metrů čtverečních k dispozici moderní eventové prostory Spojka Events vybudované v industriálním stylu a s kapacitou více než 200 osob. Díky variabilnímu uspořádání se bude jednat o ideální místo pro konference, workshopy, firemní školení či večírky. Catering bude zajišťován společností Etnosvět, která zde otevírá svou novou restauraci s názvem Spojka Karlín.

Umění, byznys, inovace
Mottem Praga Studios je spojení byznysu a umění. Novostavba navazující na industriální tradici pražského Karlína má ve svém středu atrium vhodné pro umělecká vystoupení (koncerty, divadelní představení a výstavy) určená jak nájemcům, tak obyvatelům této městské části. Pro nájemce Praga Studios pak společnost Skanska vyvinula operační systém Connected by Skanska, který umožňuje vstup do budovy pomocí mobilního telefonu, chytrý systém parkování včetně navigace na přidělené místo a také sdružuje veškeré služby v budově a jejím okolí.

Autor: Jana Hrabětová
Zdroj: TZ Skanska, foto T. Hejzlar

Podobné články