RealityMIX.cz

Doplňkové služby PRE ušetří vaše peníze i energii!

Doplňkové služby PRE ušetří vaše peníze i energii!

29.11.2017: Víte, která elektřina je nejekologičtější? Ta, kterou nespotřebujete. Na téhle filozofii stojí mnohé z doplňkových služeb, které společnost Pražská energetika nabízí svým zákazníkům.

Dodavatelů energií je dnes spousta, jenže ne všichni vám vymění jistič, nainstalují nový bojler nebo půjčí elektromobil. Na Pražskou energetiku se můžete spolehnout. Například činnosti kolem hlavního jističe odběrného místa – jako jsou výměna nebo zvedání výkonu, či pohotovostní zásahy realizuje společnost PREměření, která je dceřinou firmou Pražské energetiky, kolem šesti set zásahů ročně.

Klimatizace? Poradíme.

Významným typem služeb, na které se společnost PRE orientuje, jsou výměny bojlerů nebo akumulačních kamen. Zákazníkovi poradí, jaký spotřebič nejlépe splní jeho potřeby, pak mu jej za zvýhodněnou cenu prodá, nainstaluje a ten starý odveze. V poslední době se PRE zaměřuje také na instalaci klimatizace. Vždy platilo, že nejvíce energie lidé spotřebovali v zimě – na vytápění. Ale klimatické změny, které přinesly do střední Evropy tropická léta, toto pravidlo pomalu mění. V Centru energetických služeb PRE na klienty čekají vyškolení zaměstnanci, kteří poskytnou potřebné informace.

Domov na baterky

Lidé, kteří přemýšlejí nejen ekonomicky, ale i ekologicky, se v posledních letech často přikloní k instalaci fotovoltaických panelů na střechu svého domu. Malá soukromá „elektrárna“ dokáže snížit fakturu za energie až o dvacet procent! Představte si třeba rodinný dům, jehož obyvatelé jsou přes den v práci. Než se vrátí domů, elektřina z fotovoltaického panelu jim ohřeje dvě stě litrů vody v bojleru. A nemusí kvůli tomu přitéct z elektrárny ze severních Čech. Svým zákazníkům navrhne PRE optimální řešení na míru a také je nainstaluje. Například ti, kteří míří k energetické soběstačnosti, za fotovoltaiku mohou mít i baterie. Takové úložiště energie vypadá docela elegantně, třeba jako myčka. Může být připojené k internetu a na mobilu lze sledovat, jak se plní elektřinou ze slunce a jak tato energie zásobuje spotřebiče v domě. Ve výsledku tak zákazníci PRE mohou ušetřit tři, pět, ale i deset tisíc korun ročně.

Auto taky na baterky

Jako zákazníci Pražské energetiky si můžete za výhodných podmínek půjčit elektromobil, který pak přes noc nabijete z bateriového úložiště. Baterka je výhodná i v tom, že nabízí stejnosměrný proud, který má vyšší účinnost. Jestliže je v garáži šestnáctiampérová zásuvka, 16 ampér bude skrze ni procházet dlouhodobě, mohla by se přehřát a způsobit požár. Proto existují takzvané wall boxy, které obsahují standardizovanou „chytrou“ zásuvku. Pozná, že jste na ni připojili elektromobil, takže přes ni můžete auto nabíjet komfortně, rychle a bezpečně. Až si elektrovůz pořídíte, PRE vám kromě wall boxu nabídne také nižší tarif na jeho nabíjení.

Zelená elektromobilita má zelenou

V současné době se elekromobilita v České republice teprve rozjíždí, někteří lidé se bojí relativně malého dojezdu aut na baterky, ale například v Praze to nehraje roli. Je malá, ať jedete, kam jedete, je to pár kilometrů. A kromě toho v pražských ulicích rostou nabíjecí stanice jako houby po dešti, dnes jich je v Praze jen od PRE bezmála padesát. Na sto kilometrů potřebujete 20 kWh, zákazníci PRE při speciálním nízkém tarifu nabíjejí za 2,50 Kč. To znamená, že sto kilometrů jedete za 50 korun. A leasing malého elektromobilu je už dnes srovnatelný s leasingem klasického vozu odpovídající kubatury. Ještě váháte? Půjčte si na zkoušku elektromobil od PRE. Najedete-li s ním za měsíc do 2000 kilometrů, u nabíjecích stanic PRE jej budete nabíjet zdarma.

Je libo elektrokolo?

Součástí elektromobility jsou i elektrokola. Jestli máte chuť si elektrokolo vyzkoušet a patříte k zákazníkům PRE, díky nové aplikaci Rezervanto si je můžete výhodně půjčit. Vyberete si kolo a na zvolený termín si ho jednoduše zabukujete. Až se do něj zamilujete, v e-shopu PRE si ho jako zákazník společnosti koupíte se slevou.

Kudy vám uniká teplo

Topíte a topíte, ale stále vám u televize mrznou nohy. To je situace, kdy byste měli hledat cesty, kudy teplo z vašeho bytu či domu utíká pánubohu do oken. PRE vám pro tento účel půjčí termokameru, případně vám jeho zaměstnanci úniky tepla sami změří. Zejména teď v zimě jsou na snímcích jasně patrné. Snímek pak předáte stavební firmě a ta opraví jen kritické místo, aniž by musela rozebrat celou střechu.

Základem komplexního servisu, který PRE poskytuje, je ale komfort jejích klientů.



Foto: Rychlonabíjecí stanice, jako ta nejmodernější v pražských Holešovicích umožní rychlejší nástup elektroaut

Zdroj: Centrum služeb PRE

Autor: Komerční prezentace

Podobné články