RealityMIX.cz

Ekonomický, estetický a elegantní způsob vytápění konvektory MINIB

Ekonomický, estetický a elegantní způsob vytápění konvektory MINIB

17.5.2017: Společnost MINIB a.s. patří k předním evropským výrobcům otopných těles konvektorů a ostatních produktů pro chlazení a větrání. V současné době exportuje své výrobky do třiceti zemí Evropy, Asie, Ameriky i Austrálie.

Co je konvektor?
Konvektor je otopné těleso, které přináší významnou úsporu energie díky nízké potřebě vody, velkou dynamiku vytápění, rovnoměrnější rozprostření tepla, případně chladu (u konvektorů, které jsou určeny také k dochlazování), úsporu místa a má moderní design. Toto těleso se navíc dokáže přizpůsobit zcela individuálním potřebám jednotlivých zákazníků.

Jaké jsou unikátní konvektory MINIB?
Jedničkou na světovém trhu je podlahový konvektor T50, který má výšku pouhých 50 mm, a přesto dosahuje vysokého topného výkonu díky nucené konvekci. Je to rychle reagující otopné těleso, které má i snadné ovládání a je vhodné do interiérů, které kladou vysoké nároky na co nejnižší zástavbovou výšku. Délku tělesa je možno přizpůsobit požadovanému výkonu a možnostem prostoru. V případě úzkého prostoru je možno použít nejužší podlahový konvektor s ventilátorem, který je pouhých 106 mm široký a má konstrukční výšku 125 mm s vysokým tepelným výkonem.
Zvláštní kapitolou jsou jednookruhové nebo dvouokruhové podlahové konvektory pro topení a dochlazování. Zatímco u jednookruhového konvektoru můžete buď topit, nebo chladit, u dvouokruhového zapojení je možné chladicí i topný okruh použít zcela odděleně. Tyto konvektory jsou stále žádanější.
Mimořádným a unikátním je konvektor typu PTG, což je konvektor vybavený termoelektrickým generátorem bez nutnosti přívodu elektrické energie. Za tento výrobek obdržela společnost MINIB Hlavní cenu v 7. ročníku celostátní soutěže nejlepších stavebních výrobků a technologií – Výrobek roku 2013.

Pro architekty a projektanty je velmi zajímavá indukční jednotka MINIB - tj. účinné a efektivní chlazení, topení a větrání v jednom zařízení. Uvedená novinka byla velmi úspěšně představena společností MINIB na světovém veletrhu ISH ve Frankfurtu nad Mohanem. Indukční jednotky jsou moderní zařízení na bázi voda-vzduch, které umožňují optimálně zajistit změnu stavu vzduchu a jeho distribuci s minimálními energetickými nároky a nízkou hlučností. Indukční jednotka neobsahuje ventilátor, její funkce je zajištěna průtokem primárního vzduchu, který je přiváděn tryskami a vyvolaným ejekčním účinkem je přisáván sekundární vzduch z místnosti.

Na závěr je nutno zdůraznit, že tato ryze česká společnost vyrábí své produkty z vysokojakostního materiálu s dlouholetou životností. Technologie a zařízení vyvinuté na míru umožňují dokonalou optimalizaci všech druhů výrobků a flexibilitu výroby.

Více informací naleznete na MINIB.CZ

Ilustrační foto archiv MINIB

Zdroj: MINIB.CZ

Autor: Komerční prezentace

Podobné články