RealityMIX.cz

HB Reavis na dvou velkých pozemcích v Berlíně a Drážďanech postaví coworkingová centra

HB Reavis na dvou velkých pozemcích v Berlíně a Drážďanech postaví coworkingová centra

13.2.2019: Po Velké Británii, Polsku, České republice, Slovensku a Maďarsku se Německo stalo šestou evropskou zemí, v níž společnost HB Reavis působí. Dosud se jí v Evropě podařilo vybudovat komerční prostory o rozloze 1,1 milionu metrů čtverečních a v současnosti staví další developerské projekty o celkové ploše přesahující 1,3 milionu metrů čtverečních, jejichž plánovaná hodnota činí 7,1 miliardy euro.

První z těchto velkých akvizic u našich západních sousedů představuje dvouhektarový pozemek v Berlíně, který se přemění na business hub pro místní kreativní a technologickou komunitu. Pozemek leží na pomezí čtvrtí Friedrichshain a Prenzlauer Berg, v sousedství důležité dopravní křižovatky a jen pár minut cesty od náměstí Alexanderplatz. Tento projekt poskytne nájemcům širokou škálu flexibilních kancelářských prostor, v plánech se počítá i s místy pro konference, workshopy a fitcentra. Na pozemku v Drážďanech, v blízkosti univerzitní čtvrti, pak vyroste coworkingový kampus s rozlohou 1,6 hektarů.

Jako mezinárodní poskytovatel kancelářských prostor má HB Reavis s podobnými projekty řadu zkušeností. Příkladem může být 33 Central, devítipatrová kancelářská budova v samém srdci londýnské City, jedenáctipatrová budova 20 Farringdon Street s jedinečným výhledem na Londýn nebo unikátní 230metrový mrakodrap Varso Place v polské Varšavě.

Autor: Jana Hrabětová
Fotografie: Atrium coworkingového centra HubHub v Praze v ulici Na Příkopě 14

Podobné články