RealityMIX.cz

Je nyní ta správná doba ke koupi bytu?

Jaká je situace na realitním trhu? Vyplatí se koupit nemovitost ještě letos? Promítne se do cen změna sazby DPH? Na otázky odpovídá odborník na trh s nemovitostmi Miloš Červenka, obchodní ředitel Realitní společnosti České spořitelny.

Plánuji koupit byt. Vyplatí se ještě vyčkat? Budou ceny nemovitostí dále klesat?
Pokud chcete kupovat novostavbu, rozhodně bych nečekal a kupoval hned. Ceny nemovitostí jsou na své reálně hodnotě a neočekáváme jejich další pokles. Dalším důvodem je DPH, která ceny novostaveb ovlivní. Developeři nebudou schopni zvýšenou sazbu DPH absorbovat do svých marží, a tak cenu navýší. S koupí bytu se tedy nevyplatí otálet. I díky současným výhodným úrokovým sazbám hypoték.

Jak velká je nabídka – je z čeho vybírat?
Na trhu evidujeme průměrně třikrát větší nabídku než poptávku. V naší pestré nabídce si určitě vyberete, ať hledáte malý byt či velkou vilu. Protože patříme do skupiny České spořitelny, můžeme vám v oblasti bydlení poskytnout kompletní servis. Od spolehlivého a profesionálního zajištění prodeje či nákupu nemovitosti včetně doprovodného poradenského a právního servisu, přes zprostředkování hypotečního úvěru nebo úvěru ze stavebního spoření až po finanční služby. Koupě nemovitosti se tak díky našim kvalitním službám uskuteční bez stresů a rizik.

Proč bych měl jít kupovat nebo prodávat nemovitost do RSČS? Jaké výhody mi nabízíte?
Především seriózní a odborné služby našich makléřů, které vám ušetří starosti. Jako dceřiná společnost České spořitelny jsme propojeni v rámci celé finanční skupiny, a proto můžeme nabídnout výhodné hypotéky. Pokud máte dostatek financí, ale nemáte ještě vybranou konkrétní nemovitost, najdeme pro vás v RSČS ideální byt či dům. Disponujeme také obsáhlou databází poptávajících se zajištěným financováním, a proto jsme schopni prodávajícím rychle zprostředkovat vhodného kupce. Vaše nemovitost navíc bude prezentována v magazínu RSČS, na všech našich pobočkách a rovněž na pobočkách České spořitelny.

Zdroj: www.rscs.cz

Podobné články