RealityMIX.cz

Na místě brownfieldu vykvete Sakura

Na místě brownfieldu vykvete Sakura

13.6.2017: Developerská skupina T.E zahájila stavbu nového projektu Sakura. Bytový komplex unikátní pro svou práci s okolní vegetací vyroste v pražských Košířích a nabídne 67 jednotek.

Developerská skupina T.E zahájila práce na svém třetím pražském projektu, který nese název Sakura. V českém i celoevropském kontextu netradiční forma spojení domu a zahrad vznikne v Praze 5 na místě brownfieldu - vyhořelého plaveckého bazénu. Projekt pracuje se zelení nejen horizontálně, v podobě zahrad a privátního parku, ale také vertikálně. Podél obvodových stěn se potáhnou osázené římsy a každý z balkonů a teras pak bude disponovat zabudovanými záhony tvořícími malé zahrady. Vše završí zelené střechy se vzrostlými stromy. Kromě 67 bytů nabídne Sakura i obchod s potravinami a kavárnu. Dokončení výstavby je naplánováno na závěr roku 2018.

„Nejdůležitějším prvkem našich projektů je radost z bydlení a požitek z kontaktu s přírodou. Stejně tak se ale snažíme o efektivitu, proto jsou naše domy energeticky úsporné. Například zeleň na Sakuře má jako hlavní zdroj závlahy zemní vrt využívající podzemních vod a retenční nádrže na dešťovou vodu. Díky tomu nemusíme používat pitnou vodu z vodovodního řádu,” komentuje partner skupiny T.E Martin Hubinger. Sakura poskytne široký výběr jednotek o různých plochách a dispozicích, včetně duplexů v přízemí se dvěma zahradami nebo třech penthousů – střešních vil s jedinečným výhledem na centrum Prahy.

Architekti londýnského studia Jestico + Whiles při návrhu rozkvetlého bytového komplexu mysleli na každý detail. Samozřejmostí je tak například automatická závlaha ve všech zahradách a balkonech, třívrstvé dřevěné podlahy, podlahové topení, uzavřené podzemní garáže pro dvě vozidla nebo velkoplošná okna bez příček, jež zachovají nerušený výhled a navíc splňují normy pasivních domů. Pro obyvatele Sakury jsou připraveny i speciální funkční doplňky – například sprcha na psy či umývárna pro kola v každém vchodu. Zajištěna bude také 24hodinová recepce a služby concierge.

Zdroj: projekt Sakura

Autor: Komerční prezentace

Podobné články