RealityMIX.cz

Na úpatí stolové hory Vidoule vyrůstá pod taktovkou KKCG Real Estate další pražská top´rezidence

Na úpatí stolové hory Vidoule vyrůstá pod taktovkou KKCG Real Estate další pražská top´rezidence

17.5.2019: Slavnostním poklepáním na základní kámen byla včera symbolicky odstartována realizace první etapy projektu top´rezidence POMEZÍ. V rámci ní bude na rozlehlém pozemku v pražských Košířích vybudováno 90 nízkoenergetických bytů včetně dvouúrovňových penthousů.

Výstavbu samotná, která se v současné chvíli nachází ve fázi realizace monolitických konstrukcí, byla zahájena již vloni koncem listopadu. Její dokončení je plánováno na první kvartál roku 2021.

Na základní kámen top’rezidence POMEZÍ poklepali spolu s představiteli KKCG Real Estate Petrem Pujmanem, Patrikem Skálou a Ottou Kovalem také zástupci dodavatelů, ředitel Metrostav a.s. divize 9 Martin Sirotek a generální ředitel ENESA Václav Taubr. K poklepání se připojil i autor projektu, architekt Petr Bouřil. Základní kámen z mrákotínské žuly zůstane součástí top’rezidence POMEZÍ jako jeden z komponentů kamenných zídek v rámci zahradní architektury.

top´rezidence POMEZÍ svým konceptem navazuje na již dokončenou a zcela vyprodanou top´rezidenci v Šáreckém údolí v Praze 6. „Rozsahem je však Pomezí několikanásobně větší, hovoříme o území 3,7 hektarů, na jehož urbanistickém návrhu pracovalo v rámci architektonického workshopu dvanáct zahraničních i tuzemských architektonických ateliérů. Odborná porota za účasti zástupců Městské části Praha 5 vybrala koncept „bydlení v parku“, který bude realizován v několika etapách,“ říká generální ředitel KKCG Real Estate Petr Pujman.

Vítězný koncept „bydlení v parku“ vznikl kompilací prací ateliérů Bogle Architects (UK), sdružení Baumschlager Eberle (AT) / Hnilička architekti (CZ), majo architekti (CZ) a ABM architekti (CZ). A právě posledně jmenované studio, ABM architekti v čele s Petrem Bouřilem, přináší první čtveřici bytových domů s dispozicemi 2+kk až 5+kk o výměrách od 40 do 250 m2 podlahové plochy.

Ve druhé etapě, která je momentálně ve fázi povolovacího procesu, se nacházejí byty, vily a řadové rodinné domy. Celý urbanistický koncept „bydlení v parku” tvoří 148 bytů, 38 řadových rodinných domů a 5 samostatných vil.

„top´rezidence je dnes již zavedená a mezi klienty známá značka projektů KKCG Real Estate. Garantuje kvalitu lokality i standardů a náš individuální přístup ke klientům. Proto každý náš rezidenční projekt nese tuto značku s přidaným názvem lokality,” upřesňuje Otto Koval, obchodní ředitel KKCG Real Estate.

www.top-rezidence.cz

Zdroj: KKCG Real Estate

Autor: Jana Hrabětová

Podobné články