RealityMIX.cz

Pasivní domy i dřevostavby se představí v PVA EXPO PRAHA

Pasivní domy i dřevostavby se představí v PVA EXPO PRAHA

23.1.2017: V první polovině února, konkrétně od 9. do 11. 2. 2017, se na výstavišti v pražských Letňanech odehrají veletrhy FOR PASIV a CESTY DŘEVA. Na nich vystavovatelé představí nízkoenergetické a pasivní domy, sruby, roubenky a montované domy. Pro návštěvníky je připraven i bohatý doprovodný program.

Dodavatelé dřevostaveb jako jsou sruby, roubenky a montované domy se představí na letošním veletrhu CESTY DŘEVA. Kromě zajímavých informací od vystavovatelů, přednášek, seminářů a poradenských center je pro návštěvníky připravený zajímavý doprovodný program. Přímo v jedné z hal vyroste roubený dům díky projektu ROUBENKA NAŽIVO. Postaví ji studenti Vyšší odborné školy a Střední průmyslové školy Volyně ve spolupráci s firmou DEKWOOD, která také přichystala několik přednášek na téma bydlení v roubence. Pro rodiny s dětmi připravili organizátoři ve spolupráci se společností AWOCADO s.r.o. zajímavý vzdělávací program s názvem LESNÍ SVĚT – na kterém si děti budou mít možnost vyzkoušet interaktivní dřevěné pomůcky určené pro environmentální výchovu a lesní pedagogiku, jako jsou například tabule, ekologické hry a pomůcky.

Ti, kteří se chtějí dozvědět maximum o nízkoenergetických a pasivních domech, by si neměli nechat ujít další ročník veletrhu FOR PASIV. Na něm se představí desítky společností, které se nízkoenergetickými a pasivními domy zabývají. Hlavním tématem letošního roku je život v pasivním domě a řízené větrání. Na výstavišti bude otevřené bezplatné poradenské centrum, které vznikne ve spolupráci s CENTREM PASIVNÍHO DOMU. Odborníci poradí a odpoví na dotazy spojené se stavbou domu, výběrem vhodné technologie a materiálu nebo se získáním dotací a dostupného financování. Zástupci Státního fondu životního prostředí vystoupí na přednášce, na které budou návštěvníky informovat o možnosti získání dotací z programu Nová zelená úsporám. Každý den na veletrhu zazní zkušeností majitelů, architektů, projektantů a stavebních firem, kteří mají s pasivními a nízkoenergetickými domy zkušenost. V rámci veletrhu se uskuteční slavnostní vyhlášení soutěže PASIVNÍ DŮM 2016, kde budou oceněny nejzajímavější pasivní domy a domy s velmi nízkou spotřebou energie na území České republiky.

Komerční prezentace

Autor: Jana Hrabětová

Podobné články