RealityMIX.cz

Portál Realitymix.cz chce rozhýbat realitní trh

Portál Realitymix.cz chce rozhýbat realitní trh

Přední tuzemský realitní portál Realitymix.cz přichází od začátku dubna se zcela novými službami, které mají za cíl napomoci kupujícím nalézt požadované bydlení za co nejvýhodnější cenu, a rozhýbat tak stagnující trh.

Přední tuzemský realitní portál Realitymix.cz přichází od začátku dubna se zcela novými službami, které mají za cíl napomoci kupujícím nalézt požadované bydlení za co nejvýhodnější cenu, a rozhýbat tak stagnující trh.

Naše nové iniciativy dávají zájemcům o koupi nemovitosti možnost aktivně, a přesto jednoduše oslovovat prodávající, kteří nabízejí nemovitosti na našem serveru. Kupující mohou hned od počátku sami přicházet s cenovými nabídkami. Díky tomu se v realitních obchodech vytváří skutečně tržní prostředí, které u nás zatím zcela neexistuje,“ říká ředitel Realitymixu Jan Štěp. První z novinek umožňuje lidem nabízet konkrétní ceny u nemovitostí, které na realitním portálu inzerují realitní kanceláře, developeři nebo i jednotliví prodejci.

„Vytvořili jsme naprosto jednoduchou službu – u každého ze zveřejňovaných inzerátů je od 22. března nově zařazena kolonka ,Nabídnout cenu‘. Zájemce ji může vyplnit, pokud se mu nemovitost líbí, ale cena se mu zdá příliš vysoká. Informace o cenové nabídce se dostane k realitní kanceláři nebo přímému prodejci a je pak na nich, zda zájemce kontaktují a vstoupí s ním do cenového vyjednávání,“ informuje dále Jan Štěp. Nová služba umožní zapojit zájemce do cenových vyjednávání hned na samém počátku, kdy hledají nové bydlení. Služba je ale výhodná pro obě strany. Prodávající totiž dostává informace o tom, na kolik si zájemci cení nabízenou nemovitost a jaký je rozdíl mezi nabídkou a skutečnou tržní cenou.

Nová služba pomůže najít tržní cenu

Představme si nemovitost, kterou nabízející chce prodat za pět milionů korun, ale poptávající vidí cenu v rozmezí 4,4 až 4,6 milionu korun. Až dosud bylo obvyklé, že na nabídku kvůli její vysoké ceně nikdo nereagoval. Prodávající tedy s určitým časovým odstupem cenu snižoval až k hranici, kde se nabídka protnula s poptávkou. To ale může trvat měsíce. Tržní cena za tu dobu může klesnout a majitel má navíc s nemovitostí spjaté další náklady.

„Naše služba tak napomáhá k nastavení skutečného tržního prostředí,“ zdůraznil Jan Štěp. Možnost nabízení ceny byla ve zkušebním provozu u vybraných nemovitostí od začátku roku. Využilo ji více než šest set klientů, zájemců o nemovitost. „Nyní bude u všech našich nabídek,“ uvedl dále ředitel portálu Realitymix. cz. Celkem má Realitymix v nabídce přes 120 tisíc nemovitostí (z toho 60 tisíc bytů, což je nejvíce ze všech realitních portálů v zemi).

Vznikne samostatný portál pro poptávku

Druhou z novinek je pak vytvoření samostatného sesterského portálu Realitypoptavka. cz. Do něj budou moci lidé vkládat své poptávky na koupi nebo pronájem nemovitostí s přesnými specifikacemi bytů či domů, a k tomu přiřazovat ceny. Server automaticky přiřadí k poptávce aktuálně nabízené nemovitosti a na nový registrovaný účet zákazníka pak bude pravidelně až do zrušení nebo změny požadavku zasílat i novinky v nabídce, vyhovující zadaným parametrům.

Díky tomu, že nabídka bude viditelná na webu, budou moci prodávající zájemce o bydlení kontaktovat samostatně a nabízet mu další nemovitosti, které se blíží zadaným parametrům. Inovativní přístup Realitymixu zaujal velké hráče na trhu s bydlením. „Vítáme novinky portálu Realitymix.cz. Je to další posun, který je přidanou hodnotou pro zákazníka,“ uvedl marketingový ředitel realitní sítě RE/MAX Petr Bárdoš.

Zdroj: Realit

Podobné články