RealityMIX.cz

Projekt AFI Vokovice získal majoritního nájemce

Projekt AFI Vokovice získal majoritního nájemce

14.7.2017: V závěru letošního června developerská společnost AFI EUROPE podepsala smlouvu o pronájmu více než 2 300 metrů čtverečních prémiových kancelářských prostor v administrativním komplexu na pražské Evropské třídě.

Poskytovatel lékařské péče Canadian Medical Care (dále jen CMC), člen skupiny EUC, bude mít v AFI Vokovice svou centrálu a zároveň se zde chystá provozovat soukromou kliniku. Společnost kompletně obsadí čtyři standardní podlaží a část 1. podzemního podlaží, čímž se stane hlavním nájemcem ve vyšší budově B. Zdravotnické služby v objektu navíc doplní lékárna, kterou AFI Europe pronajala dalšímu nájemci.

„Kolaudace AFI Vokovice se uskuteční koncem příštího léta a Canadian Medical Care se nastěhuje hned v září. Opustí dosavadní sídlo situované ve veleslavínském zámku a využije naše prostory s lepší dopravní dostupností a větší kapacitou. V komplexu AFI Vokovice společnost CMC získá moderní a funkční zázemí přímo na dopravním uzlu Veleslavín, kde se kříží trasy autobusů, tramvají, vlaků a metra. Věříme, že ještě výhodnější polohu v rámci lokality Prahy 6 ocení nejen zaměstnanci, ale také klienti společnosti, což přispěje k jejímu dalšímu růstu," říká Kateřina Holická, leasingová manažerka AFI EUROPE Czech Republic.

AFI Vokovice tvoří dvě kancelářské budovy, které se vizuálně i prostorově odlišují, ale přesto představují jeden kompaktní celek. Nižší šestipodlažní budova A je objemnější a dominuje jí šedý obklad ze sklocementových tvarovek v geometrickém uspořádání. Vyšší osmipodlažní budova B zaujímá menší část území a charakterizují ji atraktivní zlatavé pilastry, díky nimž zaujme na první pohled.

Projekt je dílem studia DAM architekti a aspiruje na zelený certifikát LEED v nejvyšším stupni Platinum. K vysokému ratingu přispívá dostupnost komplexu různými dopravními prostředky, zázemí pro cyklisty, minimalizace světelného znečištění, zelené střechy a parkové úpravy v okolí.

Zdroj: TZ

Autor: Jana Hrabětová

Podobné články