RealityMIX.cz

První Realitní konference vybídla realitní odborníky ke vzdělávání

První Realitní konference vybídla realitní odborníky ke vzdělávání

21.4.2017: První Realitní konference se zúčastnil historicky největší počet odborníků na metr čtvereční.

Více než pět set účastníků první Realitní konference zaplnilo v úterý 11. dubna do posledního místečka Kongresový sál hotelu Ambasador v Praze. Hosty této jedinečné akce, která byla určena pro realitní makléře, majitele RK a obchodníky s nemovitostmi, byli odborníci z široké škály realitního trhu. Úvodní slovo patřilo Romanu Pommerovi, předsedovi Hospodářské komory.

Akci samotnou pak zahájil jeden z organizátorů, člen asociační rady Asociace realitních kanceláří ČR a majitel NEXT REALITY, Robert Hanzl: „Chtěl bych, abychom dnešním dnem odstartovali náš projekt Realitní vzdělávací institut. Jde nám o vzdělávání, tedy prostředek k tomu, abychom vylepšili naše jméno.“ Robert Hanzl také vyjádřil přání, aby mezi makléři panovaly dobré vztahy a spolupráce, nikoliv rivalita a vzájemné napadání.

Jednotlivých bloků se ujali organizátoři Konference – úspěšná realitní makléřka a zakladatelka projektu Ženy v realitách Ivana Cikánková hovořila o tom, jak získat klienta pro exkluzivní smlouvu a se svými hosty Pavlínou Glacnerovou a Janou Krátkou Rybínovou probrala výhody Home stagingu.
Realitní matador Miroslav Jonáš objasnil fungování exekucí, insolvencí a daní a upozornil také na různé nástrahy v zákonech. O exekucích v praxi pohovořil exekutor a člen Prezidia Exekutorské komory ČR Mgr. Jan Mlynarčík. Slovo o základních principech daně z příjmů fyzických osob a daně z nabytí nemovitých věcí si vzal JUDr. Josef Žaloudek, senior advokát Havel & Holásek & Partners.
Robert Hanzl se ujal Realitního zákona, kdy jej představil od vzniku myšlenky, přes nejistou současnost až po výhledy do daleké budoucnosti. Nejednoho účastníka pak překvapil informacemi o tom, jak to mají s realitním zákonem některé evropské země.

Majitel realitní kanceláře s dvacetiletou praxí Jan Stejskal prozradil, jaké návyky jej dostaly až na vrchol realitní praxe, jak pracují nejlepší makléři a proč jsou úspěšní.
Dle kladných ohlasů z Konference ocenili účastníci především to, že slyšeli autentické výpovědi těch nejlepších ve svém oboru. V panelových diskusích se ke slovu dostali například ředitel IQ reality Ondřej Mašín, obchodní ředitel společnosti HVB Real Estate Ondřej Jaroš, zakladatel RE/MAX Alfa Petr Podlešák, manažerka Century 21 Jana Kučerová, certifikovaná makléřka RK Stejskal Andrea Kohoutová, zakladatel a jednatel JUSTO ČR Michal Pazdera, realitní broker & investor Petr Vomastek či ředitel NEXT REALITY PARTNER Igor Kohut.

Třešinkou na pomyslném konferenčním dortu pak byla autogramiáda nejúspěšnějšího českého motivačního řečníka a spisovatele Ivo Tomana, který byl z akce tak nadšen, že přislíbil zdarma svou účast na druhé Realitní konferenci, která se uskuteční ještě letos, a to 17. října.

Z Facebooku Realitní makléři v ČR:

Monika Veselá: Též děkujeme, škoda, že nebyla příležitost si s Vámi (a vůbec s některými kolegy, kteří jsou aktivní zde na skupině - protože jsem většinu bohužel z fotek nepoznala) potřást rukou, když už se známe ze sociálních sítí. Když se člověk pravidelně vzdělává, tak si na takovéto akce jde třeba i pro jednu nebo dvě věty, které mu mohou vydělat třeba milion, proto na tyto akce chodím ráda, protože inspirace není nikdy dost.

Petr Dolejš: Bylo by fajn, kdyby se např. deset osobností z různých realitních společností spojilo a vytvořilo platformu, která by komunikovala s médii, politiky či jinými odbornými institucemi. Já vím, že existuje ARK, realitní komora. Ale ze včerejší akce by se mohli vyprofilovat osobnosti, tu z ARK, tu z komory, tu někdo mimo tyto organizace a tito lidé s vysokým morálním kreditem by měli možnost mluvit za celý náš obor.

Lukáš Beťák: Škoda, že mi to tentokrát nevyšlo, příště to s takovou odezvou vypadá na O2 arénu

Foto: FOTOGALERIE 1. ODBORNÉ REALITNÍ KONFERENCE

Zdroj: NEXT REALITY

Autor: Komerční prezentace

Podobné články