RealityMIX.cz

Skanska vlastní Business Link ze 100 procent

Skanska vlastní Business Link ze 100 procent

24.1.2019: Společnost Skanska koupila zbývající 60% obchodní podíl ve společnosti Business Link, největší síti co-workingových center v Polsku, která vloni expandovala do České republiky. Díky této akvizici získala Skanska možnost přizpůsobit nabídku svých kancelářských prostor také firmám, které co-working využívají.

Trh s moderními kancelářskými prostory se neustále dynamicky rozvíjí. Analýzy naznačují, že tento sektor v posledních letech v Polsku rostl o zhruba 30 až 40 % ročně. Situace je podobná v celé Evropě, kde se v příštích letech očekává až 30% roční růst. S ohledem na tyto předpoklady a silnou pozici Business Linku se Skanska, obchodní jednotka Commercial Development Europe CEE, rozhodla koupit zbývajících 60 % akcií od Academic Business Incubators (AIP).

Předmětem akvizice je celkem pět co-workingových center, která se nacházejí ve Varšavě a v budovách postavených společností Skanska v Poznani (administrativní centrum Maraton), Krakově (High5ive), ve Wroclawi (Green2Day) a v Praze (Visionary).

„Jsme přesvědčeni, že co-workingová centra budou mít stále důležitější roli na trhu s nemovitostmi. Díky kombinaci prostředí Business Linku a moderní administrativní budovy můžeme zákazníkům nabízet skvělé podmínky jak pro práci, tak jejich profesní růst. Hlavní výhodou co-workingu je možnost setkávat se s odborníky, kteří vás mohou inspirovat, příležitost získávat kontakty a také zpětnou vazbu. Business Link už spojil více než 2 600 podnikatelů a celková plocha všech jeho center je více než 35 tisíc metrů čtverečních. Nabízí také prostor pro různé eventy a workshopy,“ říká Alexandra Tomášková, ředitelka Skanska Property Czech Republic.

Prodej Business Linku společnosti Skanska je logickým pokračováním dosavadní spolupráce. „Chceme tuto spolupráci nadále rozvíjet a vytvářet příjemné pracovní prostředí jak pro start-upy, tak pro korporace, a obě strany vzájemná spolupráce jistě obohatí,“ dodává Tomášková.

Business Link ve Visionary

Od července 2018 působí Business Link také v České republice, konkrétně v pražských Holešovicích v budově Visionary, v níž prostory Business Linku zabírají tři patra. Pracovat lze v oddělených kancelářích pro jednu až deset osob nebo ve společných prostorech. Celkem Business Link v Praze nabízí téměř 650 pracovních míst na 4 500 metrech čtverečních.

Autor: Jana Hrabětová
Zdroj: TZ

Zdroj: Skanska Reality a.s.

Podobné články