RealityMIX.cz

Skupina Crestyl otevřela nové obchodní centrum Central Jablonec

Skupina Crestyl otevřela nové obchodní centrum Central Jablonec

3.4.2017: Svoje první návštěvníky přivítalo 31. března obchodně-společenské centrum Central Jablonec, za jehož realizací stojí skupina Crestyl. Autorem architektonického návrhu je studio Chapman Taylor.

Budova nového obchodního centra nahradila zchátralý obchodní dům a vhodně zapadla do konceptu města, čímž přispěla k celkové revitalizaci místa rozprostírajícího se na okraji jablonecké pěší zóny. Na 13 tisících metrech čtverečních prodejní plochy nabízí bezmála sedm desítek obchodních jednotek určených pro obchody, služby, restaurace i prostory pro relaxaci. Celkové investiční náklady přesáhly půl miliardy korun.

„Jsme rádi, že se nám podařilo obyvatelům města i jeho návštěvníkům přinést novou nabídku obchodů a služeb v tak kulturně i historicky zajímavé lokalitě. Central Jablonec je jedním z největších podobných projektů, které se letos v České republice otevírají. Ke dni otevření máme obsazeno téměř devadesát procent plochy, což potvrzuje, že takovýto objekt je vhodným doplněním samotného centra Jablonce nad Nisou,“ řekl Omar Koleilat, generální ředitel skupiny Crestyl.

Návštěvníci Central Jablonec navíc mají možnost obdivovat i sedm ohromných a věrných modelů divů světa a pět panáčků – vše sestavené z kostiček LEGO®. V novém centru vzniklo přibližně 200 přímých pracovních pozic a dalších 50 nepřímých u subdodavatelů. V objektu se nachází téměř 200 krytých parkovacích míst.

Autor: Jana Hrabětová

Podobné články