RealityMIX.cz

Smíchov Gate má nového vlastníka

Smíchov Gate má nového vlastníka

23.1.2017: Novým majitelem administrativní budovy třídy A, stojící v blízkosti pražské křižovatky Anděl, se stal Redside, správce otevřeného podílového fondu NOVA Real Estate (SICAV). Prodej zprostředkovala realitně poradenská společnost Cushman & Wakefield.

Budova Smíchov Gate, mezi jejíž nájemce patří například Hochtief, pojišťovna Cardif nebo dopravce TNT Worldwide, náležela do portfolia společnosti AEW od roku 2007. K jejímu prodeji AEW přistoupila z důvodu vypršení životnosti fondu. Do portfolia ve správě AEW se dále řadí například logistické centrum Amazonu v Dobrovízi a Galerie Myslbek v Praze.

„Tato transakce demonstruje množství kapitálu v České republice a rostoucí konkurenceschopnost země,“ říká Jeff Alson, partner ve společnosti Cushman & Wakefield, která při prodeji nemovitosti zastupovala prodávajícího.

„Akvizice budovy Smíchov Gate společností Redside je dalším příkladem trendu vzrůstajícího sebevědomí českých investorů. Podíl lokálních subjektů na celkovém objemu investic v  České republice poslední tři roky setrvale stoupá a předpokládáme, že tomu tak bude i nadále. Čeští investoři se letos podíleli na více než třiceti procentech všech transakcí,“ říká Ondřej Vodňanský ze společnosti Cushman & Wakefield.

V loňském roce Redside jménem fondu NOVA Real Estate koupil maloobchodní portfolio fondu Bluehouse, zahrnující mimo jiné obchodní centrum Rýnovka v Jablonci nad Nisou, Orlice Park v Hradci Králové a hypermarket Ahold ve Znojmě. Letos se soustředil na kancelářské nemovitosti v  Praze. Na začátku roku získal portfolio čtyř kancelářských budov od investiční společnosti Triuva a od konce listopadu vlastní Panorama Business Center.

autor: Jana Hrabětová, zdroj: TZ Cushman & Wakefield

Podobné články