reklama
reklama
reklama
reklama
reklama

Společnost Deloitte se přestěhovala do nových kanceláří

Společnost Deloitte se přestěhovala do nových kanceláří

5.6.2019: Společnost Deloitte koncem letošního jara oficiálně změnila adresu - svou pražskou pobočku přestěhovala do nových kanceláří v projektu Churchill v Italské ulici v Praze 2.

Sedmipatrový kancelářský komplex, který je usazen ve svahu mezi Hlavním nádražím a Vysokou školou ekonomickou, vybudovala společnost Penta Real Estate. Deloitte v budově Churchill I obsadil více než 12 000 metrů čtverečních, tedy 80 procent celkové pronajímatelné plochy budovy. Kanceláře mají na 2 300 pracovních míst.

„Deloitte je dynamicky a rychle rostoucí firma, což se projevuje na stále se zvyšujícím počtu zaměstnanců a tlaku na co nejpříjemnější pracovní prostředí. Ekosystém společností se v posledních letech výrazně proměňuje. Také proto jsme se rozhodli přestěhovat do jedné z technologicky nejvyspělejších kancelářských budov v Praze,“ říká Diana Rádl Rogerová, řídící partnerka Deloitte.

Pracovní místa jsou rozdělena do openspace a menších kanceláří, interních zasedacích místností, hubů a alternativních prostor. Nové sídlo Deloitte má 16 klientských zasedacích místností, kavárnu dCafé nebo například coworkingové patro. Na ploše pěti tenisových kurtů (1 337 m2) v něm mohou zaměstnanci, klienti i další zájemci využít multimediální kreativní prostředí pro nejrůznější účely.

„Nové kanceláře vybízejí ke spolupráci napříč firmou, mají podpořit kreativitu a ještě více akcentovat flexibilitu práce. Zaměstnanci mohou také využívat tzv. quiet rooms, kde si budou připadat jako v útulném obýváku, svou mysl rozhýbat v tělocvičně či posilovně a taky využít jednu z několika teras a jedinečný výhled na Pražský hrad,“ dodává Diana Rádl Rogerová.

Jednotlivá patra kanceláří propojuje centrální schodiště, vedle kterého je tzv. dSpace Hub. Ten slouží k neformálnímu a každodennímu setkávání zaměstnanců napříč jednotlivými týmy.

Deloitte společně s developerem kladl důraz na špičkovou architekturu a flexibilní uspořádání vnitřních prostor. Interiéry navrhovali architekti z Atelier Kunc Architects. Administrativní budova třídy AAA využívá moderní ekologické technologie. Inteligentní vzduchotechnika zajistí kvalitní distribuci vzduchu a pro splachování toalet je využívána dešťová voda.

„Kancelářské prostory jsme navrhli jako obytnou krajinu: pohodlný a příjemný interiér, který stírá rozdíl mezi klasickým pracovním prostředím a pocitem domácí pohody. Náš architektonický koncept je postavený na fenoménu hubů, jednotlivá patra mají každý svůj střed, svůj vlastní hub s kavárnou a výhledem,“ říká Michal Kunc z Ateliéru Kunc Architects.

Projekt se chlubí zelenou certifikací LEED Gold a také označením „Smart Building“. V zasedacích místnostech a openspace funguje osvětlení na základě signálu z čidel přítomnosti. Čidla jsou teplotní a jsou spolehlivější, než tradiční pohybová.

Autor: Jana Hrabětová
Zdroj: TZ Deloitte


reklama