RealityMIX.cz

Středoevropské prvenství projektu Visionary

Středoevropské prvenství projektu Visionary

11.4.2019: Budova Visionary developerské společnosti Skanska se stala prvním kancelářským objektem, který v rámci ČR i celé střední Evropy získal certifikát WELL Core & Shell, a to na úrovni Gold.

Toto prestižní ocenění jí udělil International WELL Building InstituteTM (IWBITM) podle svého hodnocení WELL Building StandardTM (WELL). Jedná se o nejvyšší stavební standard, který se zaměřuje na zvýšení zdraví a kvality života lidí tím, v jakých budovách žijí, pracují a hrají si.

Visionary, moderní kancelářský projekt stojící v pražských Holešovicích, je první budovou s WELLTM certifikací v České republice a ve střední Evropě a 24. budovou s touto certifikací na světě. Vloni krátce po svém dokončení získala i certifikaci LEED Platinum s 95 body.

WELL certifikace vznikla v uplynulých sedmi letech na základě výzkumu a vývoje předních lékařů, vědců a realitních odborníků. Je založena na sledování konkrétních výsledků a spojuje nejlepší postupy v designu a stavění budov s vědeckým výzkumem založeným na důkazech. Visionary získala ocenění Gold za své výsledky v sedmi následujících kategoriích - vzduch, voda, světlo, výživa, fitness, pohodlí, mysl a za inovace.

“Visionary ukázala budoucí vývoj v několika směrech. Projektem jsme zavedli novou lokalitu, která se úspěšně etabluje na pražském trhu s administrativními prostory. Budova získala vysoký počet bodů v certifikaci LEED Platinum Core & Shell, a díky tomu se stala nejzelenější budovou v České republice a ve střední Evropě. A navíc se Visionary stala také první budovou, která získala hodnocení WELLTM v našem regionu,” uvedla Alexandra Tomášková, ředitelka Skanska Property Czech Republic.

„Jsme hrdí, že spolupráce ve skupině Skanska na certifikaci WELL potvrzuje, že udržitelnost a zdraví je pro nás prioritou. Při výstavbě jsme se soustředili na výběr materiálů, které splňují přísné požadavky na zdravotní nezávadnost. Budoucnost šetrné výstavby spočívá v úzké spolupráci všech stran zapojených do návrhu i samotné realizace projektu. To se nám podařilo a víme, že naše znalosti a zkušenosti využijeme i na dalších stavebních projektech,“ řekl Michal Jurka, prezident Skanska Česká a Slovenská republika.

Budovu, která je ze 100 procent pronajata a poskytuje celkem 22 500 metrů čtverečních kancelářských prostor třídy A, v současnosti vlastní CA Immo. V maloobchodních prostorech se nacházejí lékařské ordinace, lékárna, obchod se zdravou výživou a také restaurace Vision Café – to vše je k dispozici jak nájemcům, tak obyvatelům Prahy 7.

Autor: Jana Hrabětová
Zdroj: Skanska Property Czech Republic, foto Tomáš Hejzlar

Podobné články