RealityMIX.cz

Stylové bydlení v pražských Holešovicích nabízí Rezidence Pergamenka

Stylové bydlení v pražských Holešovicích nabízí Rezidence Pergamenka

3.4.2019: Na první kvartál roku 2021 je naplánováno dokončení první etapy Rezidence Pergamenka, ambiciózního developerského projektu, který v pražských Holešovicích buduje společnost FINEP.

Prodej bytů z budovy B, která jako první vyroste na pozemku mezi Jankovcovou ulicí a ulicí U Pergamenky, byl odstartován letos v březnu. Nabídka nového bydlení v této části Prahy 7 se tak rozrostla o celkem 112 bytových jednotek ve velikostní kategorii 1+kk až 4+kk, které se nacházejí na šesti nadzemních podlažích. Projekt bude vyrůstat postupně ve třech etapách a k dispozici v něm budou více než čtyři stovky bytů.

Základní filozofií celého projektu, pod jehož podobou jsou podepsáni architekti Prokop Tomášek a Jan Rosický z architektonického studia A69, je respektovat charakter původní zástavby Holešovic s odkazem na bohatou historii bývalých skladových prostor areálu Ferona. V rámci projektu tak bude mimo jiné zachována a opravena původní budova prodejny, v níž se bude nacházet bistro Wine Food a fitness centrum, genius loci celého objektu navíc umocní veřejný prostor, který bude tvořen parkem s revitalizovaným ocelovým skeletem bývalých skladových budov. Vznikne tak unikátní koncept industriální zahrady, která přirozeně doplní moderní architekturu celého projektu. Nově vzniklý prostor vnitrobloku obohatí i zajímavá umělecká díla.

Zdroj: FINEP

Autor: Jana Hrabětová

Podobné články