RealityMIX.cz

Trh s realitami sílí. Chcete být u toho?

 Trh s realitami sílí. Chcete být u toho?

Poslední roky byly pro práci v realitách zlomové. Cena nemovitostí klesala, docházelo ke konsolidaci trhu a řada menších realitních kanceláří byla donucena skončit. Zmenšil se ale podíl lidí, kteří reality prodávají bez spolupráce s realitní kanceláří. To znamená příležitost. V příštích měsících a letech očekáváme, že bude docházet k postupnému růstu trhu. Mnoho lidí s prodejem nebo naopak nákupem svého nového bydlení váhalo a vyčkávali na další vývoj ekonomiky. Nyní postupně přichází správná chvíle pro uskutečnění doposud zadržovaných prodejů. To je také nejlepší příležitost pro podnikatele, kteří mají obchodní smýšlení a chtějí ze současné příležitosti těžit.

Zatímco některé kanceláře bojovali o přežití, síť RE/MAX nadále rostla. „V letech (2008-2010) takzvané realitní krize v České republice, kdy trh klesl v průměru o 8%, byl přesto růst RE/MAX meziročně o 30% vyšší. Stejně tak i v letošním roce očekáváme další růst,“ říká David Krajný, prezident RE/MAX. Za tímto úspěchem stojí především špičkový servis poskytovaný vyškolenými realitními makléři. V tuto chvíli pracuje po celé republice pod jednotnou hlavičkou 131 kanceláří zaměstnávající na 1200 realitních makléřů. Díky tomu se RE/MAX za krátkou dobu svého působení na českém trhu stal největší českou realitní společností. Stejné postavení má RE/MAX i ve zbytku světa. Díky kvalitnímu know how, silnému zázemí, důslednému systému školení makléřů a vysokému povědomí o značce je možné, aby RE/MAX zvyšoval obrat i v současné době, která je pro realitní trh složitější.

Začít podnikání na zelené louce s minimem znalostí a bez podpory je velmi těžké. Příležitostí může být fanšíza. Podle průzkumů až 80% businessu založeného pod hlavičkou franšízy, na rozdíl od samostatného podnikání, uspěje.
Proč je tomu tak? Protože franšíza nenabízí jen zavedený a osvědčený model podnikání, ale také zázemí silné společnosti, zavedené jméno a reputaci a také společný marketing a další podpůrné aktivity. Franšíza tedy dává velkou šanci vyvarovat se počátečních chyb a ztrát, které často vedou ke krachu mladé firmy. Společnost RE/MAX patří mezi nejúspěšnější realitní franšízingové společnosti. Formou franšízingu působí ve více než 80 zemích světa a naše globální síť zahrnuje téměř 7 000 realitních kanceláří.

Zbývá tedy jen otázka: realitní trh sílí, chcete být u toho?

Co je FRANŠÍZA

Franšízing je způsob expanze úspěšné firmy s ověřenou koncepcí podnikání. V rámci franšízingu nabízí majitel úspěšné koncepce (franšízor) zájemcům o podnikání (franšízantům) příležitost samostatně podnikat pod jeho obchodní značkou a v souladu s jeho koncepcí. Obvykle výměnou za vstupní poplatek a podíly na budoucím zisku franšízanta.

Zdroj: www.re-max.cz

Podobné články