RealityMIX.cz

Tři budovy tvořící fázi 1 projektu Futurama Business Park mají nového vlastníka

Tři budovy tvořící fázi 1 projektu Futurama Business Park mají nového vlastníka

6.4.2017: Novým vlastníkem budov A, B a C se stala společnost Caerus Investment Management (Caerus IM). Výhradním prodejním zástupcem společnosti Invesco Real Estate (IRE), která budovy prodávala, byla společnost Knight Frank.

Futurama Business Park se nachází u stanice metra Invalidovna v Praze 8. Nemovitost, která byla předmětem transakce, sestává z 19 300 metrů čtverečních kancelářských prostor, které jsou pronajaty domácím i zahraničním nájemcům.

“Úspěšný prodej Futuramy A/B/C jménem jednoho z našich německých klientů je dokladem aktivního stylu řízení, jemuž věříme, že je úspěšným receptem na zvyšování hodnoty investic. Díky tomu byl náš lokální tým schopen splnit investiční cíle klienta a prodej uskutečnit v optimálním čase investičního a tržního cyklu. Tento prodej potvrzuje trvající zájem mezi institucionálními investory o vysoce kvalitní aktiva v České republice a my mezi našimi klienty stále vnímáme rostoucí zájem o český trh,“ uvedl Tomáš Pícha, ředitel sekce CEE ve společnosti IRE.

“Jsme velmi potěšeni, že se nám podařilo získat fázi 1 projektu Futurama Business Park. Jednalo se pro nás o strategickou akvizici jménem jednoho z našich klientů, kdy jsme pro tohoto klienta již na konci roku 2015 získali fázi 2. Tímto komplexem budov tak držíme strategickou část projektu, což nám umožní stavět na existujících nájemních vztazích a nakládat tak s majetkem efektivněji,” dodal Christopher Millen, ředitel Caerus IM.

“Je pro nás potěšením, že můžeme tuto transakci zařadit mezi naše úspěšné prodeje. Díky dlouhodobým vztahům jak se společností Invesco Real Estate, tak se společností Caerus IM bylo velmi příjemné spojit se s oběma lídry českého investičního trhu,“ uzavírá Ryan Wray, ředitel oddělení Capital Markets ve společnosti Knight Frank.

Zdroj: TZ Knight Frank

Autor: Jana Hrabětová

Podobné články