RealityMIX.cz

V pražském BB Centru vznikl další veřejný prostor

V pražském BB Centru vznikl další veřejný prostor

21.6.2018: PRAHA 4 - V BB Centru, multifunkčním areálu nacházejícím se v pražské Michli, se staré parkoviště proměnilo v nové náměstí. Nový veřejný prostor má rozlohu 4 500 metrů čtverečních a jeho investorem byla developerská a investiční společnost PASSERINVEST GROUP. Architektonický návrh pochází z ateliéru Aulík Fišer architekti.

Náměstí Brumlovka bylo vybudováno během tří měsíců na místě veřejného parkoviště, které zde bylo i v době před vznikem BB Centra. Na náměstí je nově vysazeno sedm patnáctiletých platanů, umístěno 73 stolečků, množství míst k sezení, květináče se zelení a další parkový mobiliář. Náměstí je na 2 700 metrech čtverečních pokryto mozaikou z dovezeného kamene z Portugalska, zahrnuje vodní prvek, tryskovou fontánu zabudovanou do pochozí plochy, a je zde také připraven speciální kotvicí prvek na vánoční strom.

Vybudováním nového náměstí BB Centrum získalo další atraktivní prostor pro lidi zde žijící či pracující.
Rozrostlo se o místo, kam lze zajít na oběd, odpolední kávu nebo večerní posezení s přáteli či kolegy, prostor, kde se budou konat sezónní a farmářské trhy, hudební i divadelní představení a další doplňkové kulturní akce. Například již v pátek 22. června 2018 se zde odehrají klasické trhy a od 6. do 9. srpna tu bude zastávka s projekcí pojízdného letního kina KinoBus.

Autor: Jana Hrabětová

Podobné články