RealityMIX.cz

Veletrh STŘECHY PRAHA přinese Festival dřeva a nářadí

Veletrh STŘECHY PRAHA přinese Festival dřeva a nářadí

29.11.2018: Do třetího desetiletí své existence vstupuje největší veletrh pro střechy, řemeslo, dřevo a úspory energií STŘECHY PRAHA, jehož 21. ročník proběhne ve dnech 7. až 9. února 2019 v PVA EXPO PRAHA Letňany.

Uplynulý jubilejní 20. ročník potvrdil pevnou pozici veletrhu jako stěžejní akce v oboru staveb a renovací střech, kterého se účastní naprostá většina českých firem z oboru a prostřednictvím českých zastoupení i světová špička. Každoročně veletrh přiláká přes 20 tisíc návštěvníků.

VELETRH ROSTE
Meziročně veletrh Střechy Praha hlásí významný nárůst obsazené plochy. Souběh veletrhů se navíc rozrůstá o další výstavní prostory. Veletrhy Střechy Praha, Solar Praha, Řemeslo Praha a Purpo Praha obsadí haly 3 a 4, v dalších halách budou probíhat souběžné veletrhy For Pasiv, For Wood a soutěž stavebních řemesel Suso.

NOVINKA – FESTIVAL DŘEVA A NÁŘADÍ
Všem, kteří mají rádi práci se dřevem, je určen nový projekt nazvaný „Festival dřeva a nářadí“ probíhající celou dobu veletrhu. Návštěvníci zde spatří širokou nabídku dřevosortimentu, spojovacích prvků, nářadí, nástrojů a dalšího vybavení pro řemeslníky i kutily. Součástí festivalu bude Zóna pro tesaře s množstvím ukázek moderních i tradičních tesařských technik, workshopů, diskusních setkání s osobnostmi v oboru i soutěží zručnosti o hodnotné ceny. Své umění představí i mladí učni tesaři, kteří během tří dnů vytvoří dřevěné objekty určené k praktickému využití. K vidění budou i ukázky dalších stavebních řemesel.

Historii tesařského řemesla budou připomínat vzácné muzejní exponáty, těšit se můžete na expozici historických tesařských seker a dalšího náčiní. Své aktivity představí vícero institutů a muzeí prezentujících principy a postupy tradičního stavitelství.

Speciální technologie budou k vidění například na stánku společnosti Mafell, kde odborníci předvedou ukázky tesařských spojů, hluboké dlabání do hloubky 500 mm, řezání dřevovláknitých materiálů pomocí lankové pily, dělení deskových materiálů či čepovací automat. Další vystavovatelé představí ve svých expozicích, ale i v předváděcím prostoru arény s praktickými ukázkami, kompletní sortiment - od dřevomateriálů, inovativních spojovacích prvků, pásek a fólií pro dřevostavby a střechy až po akustické řešení v dřevostavbách. Velkým lákadlem pro návštěvníky bude množství expozic s širokým výběrem nářadí a nástrojů různých značek.

KONFERENCE, FÓRA, SEMINÁŘE
Široké veřejnosti jsou určeny semináře o údržbě střech, nejčastějších chybách ve střešním plášti a též přednášky věnované perspektivám střešní fotovoltaiky a energetické soběstačnosti. Dále proběhne 5. ročník Fóra Dřevěné konstrukce s podtitulem Konstrukce vystavené povětrnostním vlivům, 20. ročník mezinárodní konference Izolace či konference Řemeslo 4.0.

PORADENSTVÍ ZDARMA
Odborníci ve Stavebním poradenském centru poradí ve všech oblastech výstavby. Úspory energií budou doménou poradenství na stánku České fotovoltaické asociace a v Centru pro obnovitelné zdroje energie. Užitečné rady poskytnou a kvalitní realizační firmu doporučí odborníci na stánku Cechu klempířů, pokrývačů a tesařů ČR.

Více informací získáte na www.strechy-praha.cz

Autor: Komerční prezentace

Podobné články