RealityMIX.cz

Vstup do logistického segmentu, nový finanční partner a první dokončený projekt …

Vstup do logistického segmentu, nový finanční partner a první dokončený projekt …

28.1.2019: Pro Linkcity Czech Republic, člena mezinárodní developerské skupiny Bouygues, byl loňský rok v mnoha ohledech zlomový. Do té doby developer převážně rezidenčních nemovitostí totiž v březnu roku 2018 na trh uvedl novou značku LiNK Logistic Industry, s níž vstoupil do segmentu industriálních nemovitostí, a to nejenom v České republice, ale i na Slovensku.

Ve spolupráci s novým finančním partnerem, skupinou Cromwell Property Group, již v říjnu dokončil a téměř z 90 procent obsadil logistický areál LiNK Hradec Králové s 8 376 m² pronajímatelných ploch. Projekty, na kterých Linkcity aktuálně pracuje, představují více než 200 000 m² průmyslových a logistických ploch. Přibližně 30 000 m² přitom hodlá realizovat v letošním roce.

„Rok 2018 byl pro nás obdobím změn, kdy jsme se soustředili na spuštění našich logistických projektů a přípravu nových rezidenčních nemovitostí: revitalizaci areálu bývalého státního podniku Tesla Pardubice a další fázi projektu Chrudimpark, jejíž dokončení plánujeme v listopadu letošního roku. Kromě toho připravujeme také jeden rezidenční projekt v Praze a jeden v Pardubicích - jejich výstavbu s ohledem na povolovací procesy zahájíme pravděpodobně v roce 2020,“ řekl Zdeněk Kašpar, Business Development Director ve společnosti Linkcity Czech Republic.

Autor: Jana Hrabětová
Zdroj: TZ, vizualizace: Brownfield Tesla Pardubice

Podobné články