RealityMIX.cz

Vývoj nabídkových cen bytů v ČR

Vývoj nabídkových cen bytů v ČR

Kompletní přehled cen bytů v jednotlivých krajských městech za posledních 5 let

Vážení čtenáři, na následujících stránkách vám přinášíme kompletní přehled vývoje nabídkových cen bytů od ledna 2010 až do současnosti. Nabídkové ceny jsou přepočítány na m2 bytu a vystihují průběh vývoje cenové hladiny bytů v osobním vlastnictví. Jednotlivě jsou představena všechna krajská města v ČR včetně uvedení aktuální ceny za m2 bytu, změny ceny za poslední měsíc (duben vs. březen 2015) a změny ceny za poslední rok (duben 2015 vs. duben 2014).

Průměrná nabídková cena za m2 věrně kopíruje vývoj realitního trhu v jednotlivých částech republiky a ačkoliv se realizační prodejní ceny jednotlivých bytů odlišují na základě stavu a polohy bytu, jsou uvedená čísla vodítkem pro stávající nebo budoucí kupující.

Na www.realitymix.cz/statistika-nemovitosti jsou pro vás k dispozici další doplňující údaje a to jednotlivé průměrné ceny v částech Prahy, průměrné ceny za byt 60 m2 či průměrné ceny nájmů v jednotlivých krajských městech. Pro zbytek roku 2015 očekáváme další mírný růst nabídkových cen bytů a to zejména s ohledem na extrémně výhodné úrokové sazby hypoték a znatelné oživení na straně poptávky. Rok 2015 se tak zřejmě stane nejvýhodnějším obdobím pro pořízení nemovitosti.

Zdroj: RealityMix.cz

Autor: RealityMix.cz

Podobné články