RealityMIX.cz

BEST ESTATE – ruský kapitál na realitním trhu

BEST ESTATE – ruský kapitál na realitním trhu

Ruský kapitál majoritně ovládl vybrané realitní trhy v ČR

Ruský kapitál nás během krize „drží nad vodou“, uvedl ředitel společnosti BEST ESTATE, Ing. Petr Vlášek, který dále uvádí: „Když jsme naši společnost zakládali (říjen 2008) na počátku celosvětové hospodářské krize, kladli jsme si jednu základní otázku kam nasměrovat marketing přinášející stabilní kupní sílu. Pragmaticky jsme vycházeli z toho, že zrod krize vzešel z bankovního sektoru, který bude během několika následujících let hluboce zasažen a podstatná část investic půjde mimo něj.

Naším cílem bylo založit realitní společnost, která bude nabízet investiční příležitosti do zajímavých nemovitostí, kam lze uložit volný kapitál a ochránit ho tak proti znehodnocení při zachování určité míry výnosnosti investice. Poté už jsme se jen zaměřili na destinace s největším množství tzv. volného (nevázaného) kapitálu – státy bývalé Ruské federace. Paradoxně ona hospodářská krize v těchto zemích byla jedním z impulzů, která dokázala nastartovat naší obchodní strategii. V době krize v těchto rozvojových zemích začalo docházet k masivnímu odlivu kapitálu směrem převážně do EU. Pakliže se bavíme o tom, že se jedná o hlubokou krizi na bankovním a finančním trhu, tak pro smysluplnou investici už zbylo jen málo odvětví kam lze peníze bezpečně investovat – jedním z nich jsou bezesporu reality.

Hodnota každé reality je spojena jednoznačně s lokalitou. Proto by měl každý investor lokalitu dobře nebo alespoň částečně znát. Rusky hovořící klientela znala za dob totalitního režimu víceméně státy Visegrádské čtyřky, ze kterých je Česká republika ekonomicky a geograficky nejlépe situovaným státem. Ruským synonymem České republiky jsou Karlovy Vary, proto centrála naší společnosti vyrostla právě zde. Za druhé čtvrtletí roku 2010 jsme zrealizovali v Karlových Varech a na pobočce v Praze 72 % obchodů, kde na straně kupující vystupovali rusky hovořící klienti.

V současné době disponujeme realitním portálem na ruském trhu www.pragaestate.ru, který nám denně generuje zájemce o nemovitosti. V současné době tento server rozšiřujeme o sekci „nemovitosti v USA“, čímž otevíráme v době relativně nejnižší cenové hladiny nemovitostí další investičně zajímavý trh. Zároveň vydáváme i ruské realitní noviny pro zdejší turisticko-podnikatelské návštěvníky.

Dnes jsme jednou z největších realitních společností v Karlovarském kraji disponující sítí nejen zahraničních poptávajících a investorů. Poskytujeme našim tuzemským i zahraničním klientům komplexní služby spojené s koupí nemovitostí v ČR. Speciální služby, které poskytujeme zejména zahraniční klientele jsou např. finanční – investiční a daňové poradenství, zakládání společnosti v ČR na klíč, kompletní správu nemovitostí vč. aktualizace nájemních vztahů, součinnost a pomoc při zajištění víz, zajištění financování z bankovního sektoru EU, turistické a informativní prohlídky jednotlivých lokalit. Pevně věříme, že i nadále budeme moci svým tuzemským klientům nabídnout komfortní služby rychlého a bezstarostného prodeje založeného na kupcích, kteří mají finanční prostředky.

Ing. Petr Vlášek

ředitel společnosti

Zdroj: www.bestestate.cz

Autor: Ing.Petr Vlášek

Podobné články