RealityMIX.cz

Bytový dům BLV@Horní Měcholupy se už začal stavět

Bytový dům BLV@Horní Měcholupy se už začal stavět

Stavba bytového domu CHYTRÉ BYDLENÍ BLV@Horní Měcholupy odstartovala. Do konce příštího roku u ulice Bolevecká v Praze 15 vznikne moderní rezidenční objekt s 66 byty.

Bytový dům BLV@Horní Měcholupy vychází z konceptu společnosti Trigema Chytré bydlení. Dům bude spadat do energetické náročnosti třídy B, které je dosaženo nadstandardními izolacemi a okny s trojitým zasklením. V každém bytě je zajištěna výměna vzduchu vzduchotechnikou s rekuperační jednotkou, což ovlivňuje jeho kvalitu ať už z hlediska obsahu oxidu uhličitého, pachů nebo vzdušné vlhkosti.

„Bytový dům v Horních Měcholupech je v kategorii Chytré bydlení Plus. Oproti výchozí úrovni Chytrého bydlení proto také nabízí některé přímé výhody, jako je třeba inteligentní ovládání bytu,“ vysvětluje Marcel Soural, předseda představenstva a generální ředitel společnosti Trigema. Provoz jednotlivých bytů je však samozřejmě zajištěn i bez nutnosti využívat některý z nabízených benefitů, záleží pouze na jeho majiteli, zda si některý z nich zvolí.

Šestipodlažní bytový dům vyrůstá na místě původní kotelny, která se nacházela u ulice Bolevecká. Architektonický návrh oranžovo-šedého objektu pochází z dílny Ateliéru Smitka. Dokončení hrubé stavby je plánováno na přelom zimy a jara příštího roku. Dům bude dostavěn ten samý rok na podzim. Majitelé bytů by se sem měli nastěhovat již do prosince 2017.

Projekt nabízí celkově 66 bytů ve velikosti od 1+kk do 4+kk. Průměrná cena bytů je okolo 60.000,- Kč/m2 vč. DPH. Ceny těch nejmenších bytů v současnosti začínají na necelých 1,87 mil. Kč včetně DPH. Součástí všech bytů je také sklep, jehož cena je již zahrnuta v celkové ceně. K jednotlivým bytům přiléhají balkóny, lodžie nebo terasy. Kromě samotných bytů budou v domě rovněž tři komerční prostory, které mají za úkol zvýšit úroveň občanské vybavenosti v blízkém okolí. V podzemním podlaží bude místo pro 63 osobních aut.

V blízkosti domu je Hostivařský lesopark, přehrada, golfový areál či cyklostezka. Horní Měcholupy jsou charakteristické rozvíjející se novou výstavbou, celou řadou obchodů, provozoven služeb a dětských hřišť. Jedná se v současnosti o jednu z nejvíce se rozvíjejících oblastí Prahy.

Další informace o bytovém projektu CHYTRÉ BYDLENÍ BLV@Horní Měcholupy naleznete na stránkách www.blv-byty.cz.

Zdroj: Trigema Development s.r.o.

Autor: Komerční prezentace

Podobné články